У звільненій Снігурівці десятки громадян щодня звертаються до поліції із заявами про злочини окупантів

Дата: 27 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

До правоохоронців Миколаївщини щодня звертаються понад 30 громадян з повідомленнями про злочини, скоєні росіянами та колаборантами на території деокупованої Снігурівської громади.

Загалом вже зафіксовано 320 таких злочинів, повідомила 26 листопада пресслужба Нацполіції України. 

Джерело: npu.gov.ua

Найбільш поширеними фактами є викрадення військовими Росії транспортних засобів, крадіжка зброї, пограбування та пошкодженням житлових будинків.

Поліцейські щодня проводять огляди місць подій та документують воєнні злочини військовослужбовців армії РФ і місцевих колабораціоністів, наголосили в повідомленні.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в деокупованій Снігурівці Миколаївської області українські правоохоронці виявили катівню російських військових, яку вони облаштували у будівлі відділку поліції.

Також у місті затримали двох місцевих жительок, які під час окупації зголосилися працювати на росіян. Колаборантки намагалися втекти до Росії, але не встигли.

Нагадаємо, що українські військові заявили про звільнення Снігурівки на Миколаївщині 10 листопада 2022 року. Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім 11 листопада повідомив, що вся область, за винятком Кінбурнської коси, звільнена від російських окупантів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter