На Миколаївщині затримали двох фінансисток, які працювали на окупантів

Дата: 24 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

На звільненій Миколаївщині у місті Снігурівка затримали двох місцевих жительок, які під час окупації зголосилися працювати на росіян.

Про це повідомила Служба безпеки України.

Джерело: пресслужба СБУ

Жінки добровільно приєднались до лав окупаційної адміністрації, їх призначили керівницями “відділу бухгалтерського обліку” та “відділу соціального забезпечення”.

Перебуваючи на цих “посадах”, вони змушували місцевих жителів надавати персональні дані окупаційній адміністрації, прикриваючись нібито подальшим нарахуванням “соцвиплат” у російських рублях. Отриману інформацію росіяни використовували для підготовки та проведення так званих референдумів під час окупації регіону.

Водночас підозрювані сприяли поширенню окупаційного режиму в захопленому районі та агітували людей підтримати росіян. За це гарантували їм російські зарплати та пенсії.

Після звільнення міста обидві жінки намагалась втекти до РФ, але не встигли. Співробітники СБУ розшукали їх і затримали.

Обом фігуранткам повідомили про підозру за частиною 5 статті 111-1 Кримінального кодексу України — “Колабораційна діяльність”. Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочинної діяльності.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що у звільненому Херсоні українські правоохоронці знайшли списки з прізвищами та позивними поліцейських-колаборантів, а також документацію російських окупантів із доказами протиправної діяльності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter