У ЗСУ затвердили новий зразок літньої жіночої польової форми

Дата: 05 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

3 серпня Міністерство оборони України затвердило зразок-еталон літньої польової форми для військовослужбовиць, який представили на початку липня.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

Джерело: mil.gov.ua

Відтепер жіноча літня польова форма офіційно поставлена на забезпечення“,– поінформували у Міноборони.

Очільник відомства Олексій Резніков зазначив, що найближчим часом будуть розпочаті відповідні процедури закупівель і постачання цієї форми у війська.

Як пише пресслужба, нова форма була створена під жіночу будову тіла і з урахуванням усіх зауважень військовослужбовиць, які брали участь у випробуваннях.

Як зазначається, наразі триває робота над жіночим бронежилетом.

Уже є перші зразки жіночих бронежилетів. Триває їх вивчення на відповідність технічній специфікації. Після всіх відповідних випробувань і погоджень буде затверджено зразки-еталони бронежилетів. Зрештою, наші захисниці матимуть можливість отримати не тільки польову форму, але й засоби індивідуального захисту відповідно до своїх антропометричних даних“, — додав Резніков.

Нагадаємо, у липні українські захисниці отримали першу партію штанів, кітелів і тактичної білизни. Лекала для однострою розробили за жіночою формою збройних сил США. Відшили форму з якісного “пікселю”, який замовляли в Польщі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter