У ЗСУ чекають на декілька хвиль російських атак 23–24 лютого

Дата: 20 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

У командуванні Повітряних сил ЗСУ не відкидають, що російські військові 23 та 24 лютого можуть вчинити декілька хвиль атак. 

Про це розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат

Такий вигляд має запуск ракет росіянами по Харкову з Бєлгородської області РФ. Фото: AP Photo / Vadim Belikov
Нині, за словами Ігната, росіяни пускають ракети не лише зранку та вдень, а й у нічний час, як це було на початку повномасштабного вторгнення. 

“Шахеди” вилітали з південного напрямку, а вже на ранок, розуміючи, де стоїть ППО, після застосування зенітних ракет по “шахедах”, вони робили корективи, щоб випустити ракети. Таким чином було атаковано у вересні, жовтні, листопаді, грудні та фактично в січні об’єкти критичної інфраструктури. Зараз, бачите, вдарили вже не лише по об’єктах критичної інфраструктури: я маю на увазі два прильоти по Хмельницькому”, – розповідає він. 

Речник командування Повітряних сил ЗСУ наголосив, що зміна тактики – реакція на те, що не вдалося ввести Україну в блекаут. 

“Зараз уже зима закінчується, може бути зміна цієї стратегії”, – додає Ігнат. 

Щодо 23 та 24 лютого, то ці дні для чергової масованої атаки можуть обрати через їхню сакральність для російської влади. 

“Очікувати можна декілька хвиль атак на ці дати. Очікувати треба і нестандартних дій ворога й можливого загострення”, – каже речник. 

Також Ігнат додав, що інформація про скупчення російської авіації біля українських кордонів є “старою історією”. 

“Та кількість, яку ворог накопичив на початку нападу, вона зберігається і зараз. Це понад 700 летальних апаратів загалом… (літаки. – Ред.) це не танки, і підтягнути їх до кордону неможливо, бо для них потрібні аеродроми. Тобто там, де вони були, там і знаходяться”, – цитує його Укрінформ. 

Російська ракетна установка торік стріляє під час тактико-спеціальних навчань з розвідниками гвардійської танкової армії Західного військового округу Росії на полігоні Головеньки в Московській області. Фото: Russian Defence Ministry / Handout / Anadolu Agency via Getty Images

З жовтня минулого року, відколи Росія почала наносити масовані ракетні атаки по енергетичній інфраструктурі, українці пережили вже щонайменше 14 таких. Ще для 16 масованих атак росіяни використовували дрони-камікадзе. 

В Україні не лишилося жодної теплової або гідроелектростанції, яку б не обстріляла Росія. 

Нагадаємо, що ще торік влада розробляла план на випадок блекауту. До прикладу, про створення такого детально розповідали в Києві. 

Також на вокзалах з найбільшим пасажиропотоком встановлюють спеціальні станції, де можна безоплатно заряджати гаджети, а відділення банків по всій Україні, що можуть працювати без світла, об’єднали в спеціальну мережу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter