Готівку можна буде зняти в більш ніж тисячі відділень банків навіть під час блекауту

Дата: 26 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Під час відімкнень світла українці зможуть скористатися банківськими послугами, зокрема зняти готівку, у відділеннях банків, об’єднаних у спеціальну мережу. 

Мапу відділень можна подивитися за посиланням

Скриншот

До мережі входять банки зі списку системно важливих.

Нині до нього входять 14 установ: Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Укрексімбанк, Укрсиббанк, Райффайзен Банк, ОТП, ПУМБ, Таскомбанк, Універсалбанк, Альфа-Банк, Кредобанк, А-Банкт та Акціонерний банк “Південний”.

Деякі з відділень цих банків, а також інших учасників ринку оснастили альтернативними джерелами енергії та резервними каналами зв’язку. Окрім цього, там додали персоналу та частіше проводитимуть інкасацію. Відділення, що працюють, маркуватимуть наліпкою “POWER BANKING” на вході.

У разі відімкнення світла там можна буде: 

  • отримати готівку в касі чи в банкоматах і У Нацбанку наголошують, що клієнт будь-якого банку мережі може зняти збільшену суму готівки, достатню для задоволення поточних потреб та формування певного запасу.;
  • у касі чи в терміналах самообслуговування провести платежі та переказати кошти;
  • обміняти валюту в разі наявності готівки в касі;
  • отримати консультації менеджерів з фінансових питань.

“Спільна банківська мережа – це унікальний проєкт та приклад консолідації й партнерства банків України. Адже вони погодились обрати не конкуренцію, а щоденну координацію та обмін досвідом, щоб ми разом ефективно протистояли викликам війни”,каже голова Національного банку Андрій Пишний.

Фото: АР

Мапу відділень мережі регулярно оновлюватимуть на окремій вебсторінці Національного банку. Там також можна знайти поради та відповіді на поширені запитання. 

У Нацбанку для зручності радять періодично завантажувати оновлений pdf-файл із переліком відділень, що працюють, на мобільні пристрої, щоб актуальна інформація була навіть без стабільного під’єднання до мережі. 

Нагадаємо, що в Україні не лишилося жодної теплової або гідроелектростанції, яку б не обстріляла Росія. Щодня 12 мільйонів українців відчувають гостру нестачу електроенергії. 

Нещодавно команда українських розробників створили мобільний застосунок для смартфонів та планшетів, що дозволяє продовжувати навчатись навіть під час блекауту. 

Фотографія обкладинки: УНІАН

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter