У Житомирі група людей закривала у квартирі безробітних та оформлювала на них кредити, обіцяючи роботу

Дата: 30 Травня 2023
A+ A- Підписатися

На Житомирщині до суду скерували обвинувальний акт щодо групи людей, яких підозрюють у торгівлі людьми, шахрайстві та вимаганні.  

Про це розповіли у Нацполіції. 

Техніка, яку зловмисники взяли у кредит на постраждалих. Фото: Нацполіція

Серед підозрюваних 41-річний житель Черкащини, який тимчасово жив у Житомирі, його 40-річна цивільна дружина та двоє 54 та 26-річних знайомих. 

Їхніми жертвами ставали люди у складних життєвих обставинах, наприклад, безробітні, яким пропонували працювати охоронниками, підсобними працівниками або ж різноробочими на підприємствах.

“Тих, хто погодився на “працевлаштування”, поселяли в орендованій квартирі у Житомирі та забирали документи й засоби зв’язку. Їх обманом переконували взяти на себе боргові зобов’язання. А отримавши бажане, відбирали у них кредитні договори та кошти, й просто залишали посеред міста або ж доставляли до колишнього місця проживання”, – розповідають слідчі. 

Для того, щоб зловмисників було складніше виявити, ті, наприклад, змінювали номери телефонів або представлялися вигаданими іменами.

Підозрюваним тепер загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що, за даними ОБСЄ, війна в Україні спричинила різке зростання кількості випадків торгівлі людьми. 

Проблема торгівлі людьми була актуальною для України й до початку повномасштабного вторгнення. Так, лише за три роки жертвами сучасного рабства стали майже 50 тисяч українців та українок. 

Найчастіше жертвами торгівлі людьми в Україні ставали жінки, яких відправляли за кордон для надання сексуальних послуг, і чоловіки, які потрапляли у трудове рабство. 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter