У Запорізькій області окупанти відкрили кримінальну справу проти дівчини, яка розірвала прапор РФ — Іван Федоров

Дата: 23 Липня 2023
A+ A- Підписатися

В окупованому селі Миронівка Запорізької області  росіяни відкрили кримінальну справу проти дівчини, яка зламала флагшток і розірвала прапор РФ.

Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров у телеграмі.

Джерело: ua.depositphotos.com

“Наші люди в окупації продовжують демонструвати, як насправді ставляться до “асвабадітєлєй”. Черговий “великий злочин” для росіян вчинила 19-річна дівчина в селі Миронівка (Приазовський район)”, — написав він.

Вона зламала флагшток на одній з адміністративних будівель та розірвала російський прапор.

На дівчину донесли жителі села, уточнив Федоров. Окупанти відкрили проти неї кримінальну справу, їй загрожує до року тюрми.

Раніше ZMINA повідомляла про вбивство двох підлітків із проукраїнською позицією Тіграна Оганнісяна та Микити Ханганова 25 червня в окупованому Бердянську. За даними МІПЛ, їх вбили російські снайпери.

До цього хлопців уже затримували за “антиросійську діяльність”. МІПЛ писала про цю справу в матеріалі “Росіяни планують судилище над українськими дітьми. 16-річним Тіграну Оганнісяну та Микиті Ханганову погрожують 20 роками вʼязниці”.

Слідком РФ готував їхню справу до суду, обвинувачуючи обох у підготовці диверсії.

Європарламент 15 червня 2023 року ухвалив резолюцію щодо українських підлітків, вимагаючи відпустити їх з окупованої території. Після цього обвинувачення їм розділили: Микиту мали обвинуватити в крадіжці, Тіграна – в диверсії.

Окупанти 27 липня дозволили батькам вбитих дітей побачити тіла та організувати прощання. Їх мали поховати 29 червня, проте похорон так і не відбувся.

Правозахисники стверджують, що росіяни намагаються приховати докази свідомого вбивства підлітків.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter