Батькам дозволили поховати вбитих в окупованому Бердянську двох підлітків — міська ОВА

Дата: 27 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Батькам 16-річних хлопців – Тіграна Оганнісяна та Микити Ханганова, яких росіяни вбили у окупованому Бердянську, дозволили побачити тіла дітей та організувати прощання.

Про це пише Суспільне з посиланням на коментар очільниці Бердянської міської військової адміністрації Вікторії Галіціної.

Тігран Оганнісян і Микита Ханганов. Джерело: focus.ua

За її словами, прощання з ними відбудеться в четвер, 29 червня, в Бердянську в храмі Святого Миколая (Мелітопольське шосе, 56): з Микитою Хангановим – об 11-й годині, Тіграном Оганнісяном – о 12-й годині.

Нагадаємо, що 25 червня російські окупанти заявили, що вбили в Бердянську двох “проукраїнських терористів”. Ними виявилися Тігран Оганнісян та Микита Ханганов. Пізніше стало відомо, що хлопців застрелили снайпери. Обставини нібито бою, під час якого вони загинули, ще незрозумілі.

Омбудсман Дмитро Лубінець розцінив те, що сталося, як позасудову страту українських підлітків з можливим інсценуванням відео для виправдовування дій російських військовослужбовців.

Раніше хлопців уже затримували за “антиросійську діяльність”. МІПЛ писала про цю справу в матеріалі “Росіяни планують судилище над українськими дітьми. 16-річним Тіграну Оганнісяну та Микиті Ханганову погрожують 20 роками вʼязниці”.

За словами правозахисників, слідчі слідкому РФ готували справу до суду, обвинувачуючи підлітків у підготовці диверсії.

Європарламент 15 червня 2023 року ухвалив резолюцію щодо хлопців, вимагаючи відпустити їх з окупованої території. Після цього обвинувачення їм розділили: Микиту мали обвинуватити в крадіжці, Тіграна – в диверсії.

Окупанти планували судилище над українськими підлітками.

15 червня Європейський парламент ухвалив резолюцію із засудженням дій Росії, яка застосувала тортури та порушила кримінальні провадження проти двох підлітків.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter