Окупанти намагаються приховати докази свідомого вбивства двох підлітків у Бердянську — МІПЛ

Дата: 30 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Російські окупанти, попри обіцянки, не віддали для поховання тіла двох вбитих в Бердянську Запорізької області 16-річних підлітків Тіграна Оганнісяна та Микити Ханганова, натомість нібито повезли їх на експертизу в тимчасово окупований Мелітополь. 

Про це 30 червня повідомила координаторка організації “Медійна ініціатива за права людини” (МІПЛ) Ольга Решетилова.

Тігран Оганнісян і Микита Ханганов

Поховання мало відбутися 29 червня, проте протягом цього дня сім’ї чекали на дозвіл слідчих забрати тіла з моргу, але так його і не отримали. Натомість увесь день морг був оточений військовими, розповіла правозахисниця.

30 червня стало відомо, що тіла нібито повезли на експертизу в Мелітополь, уточнила вона.

“Ми розуміємо для чого росіяни це роблять. Вони намагаються приховати сліди своїх злочинів, адже по характеру уражень очевидно, що було вчинене вбивство, що в хлопців стріляли прицільно і на ураження. Але всі ці хаотичні дії злочинців не мають сенсу. Нам все відомо і все зафіксовано. Нічого приховати уже не вдасться. Просто дайте рідним попрощатися з дітьми”, — написала Решетилова.

Про вбивство двох підлітків із проукраїнською позицією Тіграна Оганнісяна та Микити Ханганова стало відомо 25 червня з повідомлень окупаційної влади Бердянська. За даними МІПЛ, їх вбили російські снайпери.

До цього хлопців уже затримували за “антиросійську діяльність”. МІПЛ писала про цю справу в матеріалі “Росіяни планують судилище над українськими дітьми. 16-річним Тіграну Оганнісяну та Микиті Ханганову погрожують 20 роками вʼязниці”.

За словами правозахисниці, слідчі слідкому РФ готували справу до суду, обвинувачуючи підлітків у підготовці диверсії.

Європарламент 15 червня 2023 року ухвалив резолюцію щодо українських підлітків, вимагаючи відпустити їх з окупованої території. Після цього обвинувачення їм розділили: Микиту мали обвинуватити в крадіжці, Тіграна – в диверсії.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що окупанти 27 липня дозволили батькам вбитих дітей побачити тіла дітей та організувати прощання. Їх мали поховати 29 червня, але похорон так і не відбувся.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter