У Запоріжжі спалили авто активісту

Дата: 30 Січня 2020
A+ A- Підписатися

У Запоріжжі невідомі спалили авто місцевому активістові Андрію Лукіну. 

Про це він розповів на сторінці у фейсбуку. 

???Сегодня ночью около 3:30 , пока ещё не известные негодяи, лишили меня средства передвижения, на котором я осуществлял…

Опубліковано Андреєм Лукиним Середа, 29 січня 2020 р.

Про підпал Лукін дізнався від сусідів, які надіслали йому відео автомобіля, що палав. 

“Негідники позбавили мене засобу пересування, на якому я провадив свою журналістську та волонтерську діяльність і, звісно ж, заважав комусь. Дуже сильно ця машина допомагала і виручала мене і людей, з якими ми вели нашу діяльність”, – написав активіст. 

У ДСНС розповіли, що на місце інциденту о третій ночі 30 січня виїхали вісім пожежників. Причини підпалу, як повідомили рятувальники, з’ясовуватимуть правоохоронці. 

Опубліковано Андреєм Лукиним Середа, 29 січня 2020 р.

Як відомо, лише минулого року в Україні експерти зафіксували 83 випадки переслідування громадських активістів за їхню діяльність. Задокументовані інциденти охоплюють 37 насильницьких нападів на активістів і їхнє майно, 20 випадків погроз та 11 нападів на мирні зібрання правозахисників. 

Третина випадків стосувалась активістів, які відстоюють права ЛГБТ+-людей або ґендерну рівність, тоді як інші інциденти пов’язані з активістами, що брали участь у протестах проти незаконного будівництва (15 випадків) та корупції (14 випадків). Водночас кожен п’ятий напад вчинили учасники праворадикальних угруповань.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter