У Запоріжжі повернуть гроші пацієнтам, яких змушували в міській лікарні купувати “фуфломіцини”

Дата: 01 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

У Запоріжжі на час службового розслідування відсторонили завідувачів двох відділень Міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги, які могли змушувати пацієнтів купляти ліки. 

Про це розповіли в МОЗ. 

Фото: МОЗ

Причиною управлінських рішень стали скарги пацієнтів, які розповідали, що їх не лише змушували купувати ліки власним коштом, але й радили препарати, що не мають доказової ефективності. 

Керівництво медзакладу тепер має повернути пацієнтам кошти й за ті, і за інші препарати. 

“Всі витрати, повʼязані з лікуванням пацієнта в стаціонарних умовах, повністю покриваються пакетами Програми медичних гарантій. НСЗУ перераховує медзакладам кошти за кожного пролікованого пацієнта”, – нагадують у МОЗ. 

Заступник міністра охорони здоров’я Сергій Дуброва порадив пацієнтам, які стикаються з подібним ставленням лікарів, звертатися на гарячу лінію. 

“Якщо в лікарні немає ліків для надання медичної допомоги, то вони неефективно використовують кошти, які платить НСЗУ. І це злочин. Жоден пацієнт лікарні, незалежно від причини звернення, не має купувати ліки самостійно. У таких ситуаціях необхідно звертатися на гарячу лінію НСЗУ або до головного лікаря”, – додав він. 

Нагадаємо, що термін дії електронних рецептів збільшили з 30 до 90 днів. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter