У ВООЗ заявили про початок третьої хвилі коронавірусу

Дата: 15 Липня 2021
A+ A- Підписатися

ВООЗ заявила про те, що світ перебуває на початковій стадії третьої хвилі пандемії коронавірусу.

Про це повідомив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебреісус.

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебреісус

Минулий тиждень, як розповів він, став четвертим поспіль, коли кількість випадків захворювання на ковід у всьому світі зростала, а збільшення зафіксували у всіх, крім одного із шести регіонів ВООЗ. 

“Через 10 тижнів спаду смертність знову збільшується. Вірус продовжує мутувати, що призводить до більш трансмісивних варіантів. Зараз варіант Дельта виявили в більш ніж 111 країнах, і ми очікуємо, що незабаром він стане домінантним штамом, який циркулюватиме в усьому світі, якщо ще не циркулює”, – заявив Гебреісус.

Водночас ВООЗ продовжує спостерігати приголомшливу нерівність у глобальному розподілі вакцин та нерівний доступ до інших засобів порятунку життя. Так, у країнах із кращим доступом до вакцини влада вже знімає обмеження попри ризики для невакцинованих, а в бідніших препаратів для щеплення або не вистачає, або взагалі немає. 

“Я закликав до масової вакцинації як мінімум 10% населення кожної країни до вересня, як мінімум 40% – до кінця цього року і як мінімум 70% – до середини наступного року. Для досягнення цих цілей нам потрібно 11 мільярдів доз”, – зазначив голова ВООЗ.

Фото: news.un.org

Наразі країни “Великої сімки” оголосили про виділення 870 мільйонів доз вакцини в межах глобальної програми Covax, однак цього не досить. 

“Потрібно набагато більше”, – констатував Гебреісус.

Україна отримала від Covax дві партії препаратів для щеплення, які використовують для пріоритетних груп та людей віком 65+. Як розповідали в МОЗ, загалом до кінця року ЮНІСЕФ планує доставити вакцини для щеплення 8 мільйонів українців.

Нагадаємо, що в Україні вакцинація проти коронавірусу розпочалася наприкінці лютого поточного року. Станом на 15 липня першу дозу вакцини встигли отримати понад 2,4 мільйона осіб, а вакцинованих обома дозами налічили понад 1,3 мільйона. 

Фотографія обкладинки: aa.com.tr

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter