У Вінниці податківець напав на журналіста після питання про корупцію

Дата: 23 Квітня 2021
A+ A- Підписатися

У Вінниці на журналіста телеканалу “2+2” Володимира Тимофійчука напав головний державний ревізор-інспектор відділу Управління податкового аудиту у Вінницькій області Євген Кушнір.

Про це повідомили в IMI.

Скріншот з відео

Інцидент трапився 1 квітня, коли журналіст намагався взяти коментар у податківця щодо корупції в податковій системі. Як повідомляють правоохоронці, між посадовцем та журналістом виникла сутичка, під час якої службова особа штовхнула кореспондента. Внаслідок цього журналіст отримав тілесні ушкодження та пошкодив робочу техніку.

Державне бюро розслідувань вже відкрило за цим фактом кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією “перешкоджання законній професійній діяльності журналістів” (ч. 1 ст. 171 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, що з початку року в Україні за злочини проти журналістів відкрили вже 11 кримінальних проваджень. 

Окрім цього, Україна опустилася на одну позицію та посіла 97-ме місце у Всесвітньому індексі свободи преси, яку складає міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter