Чорноморський флот і далі несе втрати. ЗСУ ліквідували ще одного командира

Дата: 19 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну загинув командир десантно-штурмової роти батальйону морської піхоти з 810-ї бригади морської піхоти Чорноморського флоту Росії Антон Морозов, що дислокується в Севастополі.

Про це повідомляє Управління стратегічних комунікацій ЗСУ, яке оприлюднило низку фотографій інших загиблих військових у своєму дописі.

 

Про смерть окупаційного військового також повідомляє сторінка vp43.ru. За її даними, той народився у місті В’ятські Поляни Кіровської області Росії, закінчив В’ятський багатопрофільний ліцей.

Відомство також повідомляє про смерть таких окупаційних військових: 

  • військовий комендант м. Іжевськ майор Роман Саричев;
  • капітан Євгеній Зіньков з Ачинська, Красноярський край;
  • старший лейтенант Дмитро Пурис з Чебаркуля;
  • старший лейтенант Петро Агафонов з Бурятії;
  • старший лейтенант Іван Іванович Дьяков.
Управління цієї бригади за роки окупації розташувалося у військовій частині №13140 у м. Севастополь

Раніше ZMINA повідомляла, що 810-та окрема гвардійська бригада морської піхоти Чорноморського флоту несе важкі втрати у боях за Маріуполь.

Крім того, Збройні сили України заявили про знищення командного пункту дислокованої в Севастополі 810-ї окремої гвардійської бригади морської піхоти Чорноморського флоту Росії.

За попередню добу Росія втратила близько 28 500 своїх військових, повідомляє Генштаб ЗСУ.

Напередодні Головне управління розвідки Міністерства оборони України оприлюднило список військових 70-го гвардійського мотострілецького полку 42-ї мотострілецької дивізії 58-ї загальновійськової армії південного військового округу (в/ч 71718) м. Шалі, Чеченська республіка. Відомство обіцяє, що “всіх воєнних злочинців буде викрито та за злочини проти мирного населення України притягнуто до відповідальності”.

Кримська правозахисна група закликає кримчан не брати участі у війні проти України, залишати військові частини або здаватися в полон Збройним силам України, щоб зберегти своє життя. 

Напередодні Представництво президента України в АРК оприлюднило дані, які можуть допомогти громадянам України в окупації скласти план здавання в полон. Інструкція стосується як окремих осіб, так і цілих груп та підрозділів. Відомство неодноразово роз’яснювало, що Україна не переслідуватиме кримчан, яких Росія змушує воювати проти своєї держави. Навпаки, українські правоохоронні органи розглядають таких громадян як потерпілих.

Представництво президента в АРК просить кримчан надсилати йому оперативну інформацію про становище на півострові на електронну адресу: press.mpuinarcrimea@gmail.com. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter