810-та окрема гвардійська бригада морської піхоти Чорноморського флоту несе важкі втрати під Маріуполем

Дата: 15 Травня 2022
A+ A- Підписатися

810-та окрема гвардійська бригада морської піхоти Чорноморського флоту Росії зазнає значних втрат у боях за Маріуполь. 

Такі дані наводить Кримська правозахисна група, яка збирає дані про загиблих та полонених військових із Криму, та командування Збройних сил України

Олексій Шаров, Олексій Охота, Євген Єгоров

Втрати 810-ї окремої гвардійської бригади морської піхоти Чорноморського флоту Росії, що дислокується в Севастополі, складають щонайменше 158 військовослужбовців убитими та близько 500 пораненими. 70 людей вважаються зниклими безвісти.

Серед загиблих – командир цієї бригади, полковник Олексій Шаров, що загинув у Маріуполі, командир розвідувального взводу розвідувального батальйону бригади Олексій Охота, заступник командира взводу цієї бригади Євген Єгоров

Наразі російська влада Севастополя офіційно повідомила про загибель на материковій Україні не менше 33 російських військових, які жили в Севастополі.

 

Збройні сили України також ліквідували командира взводу управління реактивної артилерійської батареї з цієї бригади лейтенанта Кирила Костеннікова. Цей громадянин України зрадив присязі та приєднався до окупаційних збройних сил РФ з початком тимчасової окупації Криму. Воював у Сирії, за що від Міністерства оборони РФ отримав медаль “За бойові відзнаки”. Про його загибель також повідомляють російські ЗМІ. 

Виданню ZMINA вдалося встановити, що у військовій частині №13140 наразі служать кримчани Тимур Мамут та Ілля Павлов

Відомо також, що у цій частині, незаконно перетнувши державний кордон України, служили громадяни РФ Данило Польщиков та Максим Перфільєв. Останній працював стриптизером в одному з московських клубів. 

Кримська правозахисна група закликає кримчан не брати участі у війні проти України, залишати військові частини або здаватися в полон Збройним силам України, щоб зберегти своє життя. 

Напередодні Представництво президента України в АРК оприлюднило дані, які можуть допомогти громадянам України в окупації скласти план здавання в полон. Інструкція стосується як окремих осіб, так і цілих груп та підрозділів. Відомство неодноразово роз’яснювало, що Україна не переслідуватиме кримчан, яких Росія змушує воювати проти своєї держави. Навпаки, українські правоохоронні органи розглядають таких громадян як потерпілих.

Представництво президента в АРК просить кримчан надсилати йому оперативну інформацію про становище на півострові на електронну адресу: press.mpuinarcrimea@gmail.com. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter