Російські військові з Криму відмовляються воювати на материковій Україні через значні втрати – Генштаб ЗСУ

Дата: 19 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Військовослужбовці Чорноморського флоту Росії пишуть рапорти про відмову від участі у війні проти України через значні втрати.

Про це повідомив речник Генерального штабу Збройних сил України Олександр Штупун.

За його словами, 126 окрема гвардійська бригада берегової оборони Чорноморського флоту Росії, що дислокується в селі Перевальне Сімферопольського району, втратила в Україні до 75% особового складу.

За інформацією українського командування, 810 окрема гвардійська бригада морської піхоти Чорноморського флоту Росії, що дислокується в Севастополі, втратила 158 військовослужбовців убитими. Близько 500 пораненими, а 70 людей вважаються зниклими безвісти.

Раніше окупаційний мер Севастополя Михайло Развожаєв повідомляв про десятки загиблих російських військових зі складу 810 окремої гвардійської бригади морської піхоти Чорноморського флоту Росії.

Представництво президента України в Автономній Республіці Крим повідомляє, що головам окупаційних адміністрацій пропонують підвищити кваліфікацію щодо організації поховань на півострові. Окупаційний міжрегіональний центр ділової та професійної освіти назвав ці заходи “розвитком похоронної справи в контексті основних тенденцій, актуальних питань і нових вимог, яке проходитиме в дистанційному форматі 18-19 квітня”

“Подібні пропозиції можна було б розглядати як якісь рутинні питання, але точно не у випадку, коли вони надходять під час широкомасштабної збройної агресії рф проти України. Тим більше надходять зі столиці країни-агресора москви в окупований нею Крим, який безпосередньо межує з зоною бойових дій та перетворений за останніх вісім років на військову базу. Судячи з відповідної інформації, втрати рф у війні настільки великі, що вони вирішили вчити очільників окупаційних адміністрацій як правильно організовувати процес поховання російських солдатів так, щоб ніхто про це не дізнався”, – мовиться в повідомленні.

Представництво звертає увагу міжнародної спільноти про ризик того, що у тимчасово окупованому Криму, Росія організує не лише військову базу, але й базу для масових поховань, приховуючи від світу та свого населення реальні втрати окупаційної армії.
 
Нагадаємо, Генеральний штаб Збройних сил України 19 квітня повідомив, що Росія за останню добу втратила близько 200 військових, а з початку повномасштабного вторгнення в Україну – 20 800 бійців.
 

7 квітня прессекретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що Росія зазнала “значних втрат” під час війни проти України.

Раніше народний депутат України з фракції “Голос” Рустем Умєров заявляв, що в Криму та Севастополі поховали не менш ніж 32 російських військових, які загинули на материковій частині України під час широкомасштабного вторгнення Росії. Російська влада Севастополя офіційно повідомляла про загибель на материковій Україні не менш ніж 24 російських військових, які жили в Севастополі, пише “Крим.Реалії”.

Голова окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов також визнав втрати серед російських військових із Криму під час вторгнення Росії в Україну, але не назвав їхньої кількості. Похорони російських військових відбулися в Алушті та Ялті. Щонайменше двох російських військових поховали в Керчі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter