У Великобританії хочуть заборонити “лікування” геїв

Дата: 12 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Британський уряд збирається заборонити конверсійну терапію – антинаукову методику, спрямовану нібито на зміну сексуальної орієнтації. 

Про це повідомляє видання Out.

Фото: politico.eu

Про плани законодавчо заборонити “лікування” гомосексуалів 11 травня розповіла королева Великобританії Єлизавета II, виступаючи з тронною промовою на відкритті нової сесії парламенту. Промова, по суті, є переліченням основних законопроєктів, над якими працюватимуть. 

Питання заборони конверсійної терапії в країні намагаються врегулювати вже не вперше, однак досі ці спроби не закінчувались успіхом. 

“Як світовий лідер у сфері прав ЛГБТ, наш уряд завжди підтримував викорінення практики конверсійної терапії. Ми хочемо переконатися, що люди в цій країні захищені й ці пропозиції означають, що ніхто не зазнає насильницької і жахливої конверсійної терапії”, – заявила міністерка в справах жінок та рівноправності Ліз Трас.

Наразі влада країни хоче дослідити масштаби конверсійної терапії та досвід жертв цієї практики. Їм мають запропонувати пакет допомоги.

Фото: іndependent.co.uk

У Британії гомосексуальні стосунки перестали вважатися злочином у 1967 році, однак до цього і зараз ЛГБТ-людей катують так звані лікарі. Раніше британські гомосексуали, які проходили терапію, розповідали про знущання та приниження, з якими стикались у минулому. 

“Мені було 18, коли моя мама дізналася, що я гомосексуал. Вона сприйняла це погано і пішла до лікаря… Мене привели до психіатра, у якого в кабінеті стояв старий котушковий магнітофон. Психіатр почав у подробицях розповідати мені про те, як геї займаються сексом. Він використовував дуже відверту, грубу мову, намагаючись викликати в мене огиду”, – ділився спогадами з журналістами британець Пітер Прайс

Чоловік пригадував, що “лікарі” також змушували його переглядати фотографії з чоловіками в плавках та паралельно слухати аудіозапис розмови з лікарем. Потім Прайсу вкололи препарат, від якого йому стало зле: 

“Мене страшенно нудило, і я справляв нужду під себе, нічого не міг з цим вдіяти. І ось я лежав у ліжку у власних нечистотах, у своїй блювоті, відчуваючи себе жахливо. А я ж тоді був просто переляканим юнаком, мені було 18 років, і мені було дуже страшно. Я вже не думав ні про яке лікування, я думав про те, що зараз помру. Тому що це були тортури… Після “лікування” я вирішив, що з мене досить. Я прокинувся вранці й сказав собі: “Я такий, який є. Я маю бути самим собою. І я маю прийняти себе таким, який я є”.

Нагадаємо, що від минулого року в Німеччині за “лікування” гомосексуалів можна отримати штраф у розмірі 30 тисяч євро або навіть обмеження волі до року. Проти катувань гомосексуалів виступають навіть деякі релігійні діячі. 

Нещодавно у Львові викладачка одного з вишу висловилася на підтримку “репаративної терапії”. Через це в закладі створили спеціальну комісію, яка має розглянути гомофобні висловлювання науковиці. 

Фотографія обкладинки: іndependent.co.uk

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter