У Великій Британії відправили за ґрати ведучих подкасту, які закликали вбити принца Гаррі та його сина

Дата: 05 Січня 2024
A+ A- Підписатися

У Великій Британії засудили двох ведучих подкасту, які закликали вбити принца Гаррі та його маленького сина Арчі; обох підсудних звинуватили в білому супремасизмі – це ідеологія переваги або вищості білої раси – та заохоченні до тероризму.

Про це пише Associated Press.

У Британії засудили двох правих екстремістів за заклики вбити принца Гаррі та його сина Арчі Крістофер Гіббонс (ліворуч) і Тайрон Паттен-Волш. Джерело: АР

Праві екстремісти Крістофер Гіббонс і Тайрон Паттен-Волш сповідували расистські, антисемітські, ісламофобські, гомофобні та женоненависницькі погляди й заохочували слухачів свого подкасту Lone Wolf Radio вчиняти насильницькі дії проти етнічних меншин, пишуть журналісти.

Обидва заявляли, що біла раса “зазнає геноциду”, якщо не буде боротися за свою першість, схвально висловлювалися про день, коли так званих расових зрадників будуть вішати, зокрема за міжрасові стосунки.

В одному з випусків Гіббонс сказав, що герцога Сассекського слід “притягнути до відповідальності та стратити за державну зраду”, а його чотирирічного сина Арчі назвав “істотою, яку слід усунути”, оскільки дружина принца Гаррі Меган – представниця змішаної раси.

За рішенням суду Гіббонса засудили до восьми років увʼязнення, його напарника Паттен-Волша – до семи. Після звільнення вони впродовж трьох років перебуватимуть на випробувальному терміні.

Зокрема, Гіббонса засудили за поширення терористичних документів через свою онлайн-бібліотеку неонацистської “радикалізації”, яка налічувала понад 2000 передплатників.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в польському Катовіце припинив свою роботу ресторан Bistro Kozaczki (“Бістро Козачки”), де готували та обслуговували гостей українські біженки. За словами власників закладу, причиною закриття стала низька прибутковість, яка виникла через расизм та ксенофобію місцевого населення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter