У твіттері гей-пари під хештегом ультраправої організації публікують свої закохані фото

Дата: 05 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

ЛГБТ-користувачі твіттера публікують світлини з коханими під хештегом #ProudBoys (#Горді хлопці), щоб витіснити дописи ультраправих з однойменної організації і Її заснували у 2016 році в США. Це праворадикальний та антимігрантський чоловічий рух, який сприяє політичному насильству та вдається до нього. Хоча члени організації не виключно білі, вони відомі жорстокими протистояннями проти лівих груп.. Флешмобу, вочевидь, сприяла відмова президента США Дональда Трампа засудити праворадикальні організації.  

Про це повідомляє MediaSapiens із посиланням на Reuters.  

Флешмоб покликаний витіснити публікації та контент, пов’язані з ультраправим антимігрантським угрупованням. З початку минулого тижня хештег використали понад 88 тисяч разів

Видання зазначає, що хештег #ProudBoys став популярним після дебатів кандидатів у президенти США Джо Байдена та Дональда Трампа. 

Під час них останній відмовився засудити дії ультраправої організації “ProudBoys” та лише порадив їм “стояти осторонь”. Прибічники руху сприйняли це як підтримку від президента, хоча пізніше Трамп усе ж засудив їхні дії та загалом дії “всіх білих супремасистів”.  

У відповідь на неоднозначне висловлювання чинного очільника США ЛГБТ-користувачі та їхні союзники почали масово публікували фото з гей-прайдів або з коханими людьми й ставити відповідний хештег.

Більшість світлин розміщують від 1 жовтня. Того дня колишній актор “Зоряного шляху” та ЛГБТ-активіст Джордж Такей запропонував гей-парам розміщувати у твіттері фотографії, на яких вони “роблять дуже гейські речі”, та ставити хештег ультраправого угруповання.  

Так, ведучий популярного шоу Netflix “Queer Eye” Боббі Берк оприлюднив світлину, на якій він тримається за руки зі своїм чоловіком, і підписав: 

“Подивіться на цих милих #ProudBoys (ретвітніть та зробіть цей хештег про любов, а не про ненависть)”. 

Зображення військовослужбовця, який цілує свого партнера, під відповідним хештегом розмістив також офіційний акаунт канадських збройних сил у США. 

На флешмоб зреагували й представники Proud Boys. Вони зазначили, що спроби їх образити ніколи не спрацьовували, а також заперечили, що є гомофобною організацією. 

“Коли ви намагаєтеся заглушити думки інших людей, я не думаю, що в цьому є щось прогресивне”, – сказав Енріке Тарріо, очільник організації.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter