У трьох торговельних центрах Харкова відкрили пункти первинної психологічної допомоги

Дата: 20 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

У трьох торговельних центрах Харкова запрацювали пункти первинної психологічної допомоги. Місцева влада планує відкриття таких пунктів ще у чотирьох ТЦ.

Про це пише “Укрінформ”.

Фото: БФ “Стійкість України”

Тут люди зможуть отримати консультацію фахівців безоплатно. Організатори зазначають, що за перші два тижні роботи сюди вже звернулися десятки людей.

Інформація буде розповсюджуватися, і я думаю, що буде більше звернень. Далеко не всі готові прийти на прийом у кабінет, на дверях якого написано “Психолог”, а ось так прямо у будівлі магазину, загубившись серед покупців, анонімно проконсультуватися, отримати підтримку легше”, – розповів заступник директора департаменту соціальної політики Харківської міської ради Юрій Шпарага.

За його словами, даний проєкт втілюють за кошти благодійників. Наразі пункти первинної психологічної допомоги функціонують у торгово-розважальних центрах “Нікольський”, “Французький бульвар” та в супермаркеті “Клас”. 

“Йдеться саме про первинний прийом психолога. Людину, котру щось турбує, яка відчуває, що з нею щось негаразд, зорієнтують, проконсультують. Психолог визначить, чи потрібні консультації і допомога якогось лікаря”, – зауважив посадовець.

За тиждень відкриється пункт психологічної допомоги в ТРЦ “Дафі” на Салтівці, загалом планують увести в дію 7 локацій безоплатної допомоги.

Нагадаємо, впродовж минулого року понад 114 тисяч українців отримали першу психологічну допомогу від лікарів первинної ланки – сімейного лікаря, терапевта чи педіатра.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter