У Таллінні два десятки жінок вийшли під російське посольство, щоб нагадати про зґвалтованих окупантами українок

Дата: 13 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У столиці Естонії Таллінні влаштували акцію, щоб привернути увагу до зґвалтувань російськими військовими в Україні жінок та дітей. 

Про це повідомляє видання ERR.

Фото: Priit Mürk / ERR

Два десятки жінок зібралися біля посольства Росії. Вони надягнули на голови чорні пакети, зв’язали мотузками руки, а ноги облили червоною фарбою, що символізує кров. Учасниці акції стояли навпроти паркану, на якому висять українські прапори, дитячий одяг з написаними назвами українських міст та антивоєнні плакати.

“Російські солдати ґвалтують і вбивають безневинних жінок та дітей в Україні. Люди, які підтримують цю війну, тим самим підтримують військові злочини, кричущі звірства і самі є співучасниками цих актів. Це наше послання прихильникам путінського режиму (у Росії, Естонії та скрізь)”, – кажуть активістки. 

Фото: Priit Mürk / ERR

Акції на підтримку України в Таллінні проходять уже третій день поспіль. До цього люди збиралися на перфоманс перед посольством Німеччини, щоб спонукати владу країни та інші європейські держави до жорсткішої позиції щодо Росії.

Акція біля посольства Німеччини в Таллінні. Фото: ERR

Також виходили до посольства Угорщини, щоб показати невдоволення тим, що країна продовжує купувати російський газ, у такий спосіб спонсоруючи війну в Україні. 

Акція біля посольства Угорщини. Фото: ERR

Чимало естонців виходять на проукраїнські мітинги. На другий день після початку повномасштабного російського вторгнення, 26 лютого, у столиці країни на площі Свободи зібрався багатотисячний натовп: люди тримали в руках плакати та українські прапори й співали гімн України. Також на акції тоді виступив президент Естонії Алар Каріс.

Акція на Площі Свободи в Таллінні, 26 лютого 2022 року. Фото: твіттер-акаунт послині України в Естонії Маріани Беци

У квітні влада Естонії повідомила, що закриває російські консульства в Нарві та Тарту та висилає 14 співробітників. Це стало реакцією на різанину в Бучі. 

Нагадаємо, що нещодавно російського посла в Канаді Олега Степанова викликали до тамтешнього МЗС, щоб показати фотографії звірств, вчинених російськими окупантами в Бучі та Ірпені на Київщині. Степанов сходив на зустріч, що тривала пів години, а потім назвав її “політичним демаршем”. Росія офіційно каже, що фото, відеодокази та розповіді жертв російських солдатів в Україні є нібито фейками.

Президент України Володимир Зеленський, виступаючи під час засідання Ради Безпеки ООН у квітні, нагадав російським дипломатам про долю міністра закордонних справ Німеччини у 1938–1945 роках Йоахіма фон Ріббентропа: його стратили за підсумками Нюрнберзького процесу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter