Російському послу в Канаді показали фотографії звірств росіян у Бучі та Ірпені: він назвав це “політичним демаршем”

Дата: 07 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Російського посла у Канаді Олега Степанова викликали до канадського МЗС, щоб показати фотографії звірств, вчинених російськими окупантами у Бучі та Ірпені на Київщині. 

Про це повідомила міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі.

Олег Степанов. Фото: The Globe and Mail

Степанова, який раніше займався написанням промов для чинного російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова, вже викликали до канадського МЗС наприкінці лютого, коли Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну.

Після відкриття фактів звірств росіян на Київщині, міністерка Жолі попросила свою заступницю Марту Морган запросити його ще раз. Посадовиця хотіла переконатись, що дипломат подивиться зображення вбитих українців. 

“У тому, що ми бачили у Бучі, є якась нелюдяність”,цитує слова Жолі видання Global News.

Судячи з повідомлень російських медіа, Степанов вже сходив на зустріч, що тривала близько пів години, й назвав її “політичним демаршем”. Російський дипломат у відповідь на демонстрацію зображень жертв російської окупації на Київщині почав розповідати про нібито сфабрикований характер фото й повторювати пропагандистські тези, зокрема, звинувачуючи у Бучанській різанині українців.

Канада, якщо вірити словам Степанова, пригрозила Росії “тяжкими наслідками” та нагадала про намір переслідувати керівництво РФ, зокрема у Міжнародному кримінальному суді.

Росія офіційно називає фото- та відеодокази звірств власної армії на Київщині фейками та запевняє – під час російської окупації в місті не постраждав жоден цивільний. Речниця російського МЗС Марія Захарова навіть звинувачує міжнародні медіа, які показали всьому світу кадри зі звільненої від окупантів Київщини, у “співучасті у злочині у місті Буча”

Нещодавно президент України Володимир Зеленський, виступаючи під час засідання Ради безпеки ООН, нагадав російським дипломатам про долю міністра закордонних справ Німеччини у 1938–1945 роках Йоахіма фон Ріббентропа – його стратили за підсумками Нюрнберзького процесу. 

Нагадаємо, що європейські країни масово висилають російських дипломатів після інформації про вбивства цивільних на Київщині.

Фотографія обкладинки: The Globe and Mail

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter