У Слов’янську загинула воєнна кореспондентка Анастасія Волкова

Дата: 31 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Про це повідомили “Новини Донбасу”.

Анастасія Волкова. Фото: скрин з відео телеканалу “Дом”

За попередньою інформацією, яку з’ясували “Новини Донбасу” у правоохоронних органах та очевидців, Анастасія перебувала на пішохідному переході в центрі міста.

“У цей момент на проїжджій частині сталося зіткнення двох машин — синього мікроавтобуса та зеленого ВАЗу. Удар був такої сили, що машину відкинуло на Анастасію. Водій ВАЗу загинув на місці”, – пишуть “Новини Донбасу”. 

Анастасія Волкова постійно працювала в гарячих точках Луганської й Донецької областей.

“Я народилася та виросла в Луганську і втратила рідний дім. Тож професійна діяльність для мене – все. Наразі це – сенс мого життя. І коли по роботі я можу заїхати на рідну землю, моє серце наповнюється відчуттям болю та жаги робити більше для висвітлення лиха, яке Росія принесла в Україну, для висвітлення злочинів російських військ. Я дуже хочу побачити свій рідний дім, який не бачила з 2014 року, але також я хочу, щоб всі розуміли, яку ціну українці сплачують кожного дня цієї визвольної боротьби”, – говорила журналістка.

Вона мріяла бути першою українською журналісткою, яка зніме репортаж зі звільненого Луганська.

Анастасія Волкова народилась у місті Щастя Луганської області, закінчила факультет журналістики Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля.

З 2018 року працювала воєнною кореспонденткою каналів українського державного іномовлення. У червні 2022 року була нагороджена орденом “За заслуги” III ступеня.

Анастасії Волковій був 31 рік.

Останні кілька тижнів перед загибеллю Настя провела у лікарні. Вона боролася й успішно справлялася із хворобою, яка вразила її легені.

Нагадаємо, під час ротації на Харківському напрямку загинула журналістка “Суспільного” та парамедикиня добровольчої організації парамедиків “Госпітальєри” Ірина Цибух. 

Раніше ZMINA повідомляла, що минулого року під час виконання професійних обов’язків у світі загинули 140 журналістів: 2023-й став найбільш смертоносним для медійників за останнє десятиріччя.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter