У СІЗО Сімферополя екскомандир корабля ВМСУ “Славутич” Олексій Кисельов оголосив голодування – адвокат

Дата: 31 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Екскомандир розвідувального корабля ВМСУ “Славутич”, активіст і волонтер Олексій Кисельов, якого незаконно утримують у СІЗО окупованого Сімферополя за сфабрикованою ФСБ справою про нібито участь у батальйоні ім. Номана Челебіджихана та підготовці до “морської блокади Криму”, оголосив голодування.

Про це заявив адвокат Олексій Ладін, інформує Центр журналістських розслідувань.

Олексій Кисельов

Захисник відвідав громадянина України 31 жовтня в СІЗО.

“Зараз я потребую медичної допомоги. У мене зламані ребра, є вивихи суглобів рук та ніг та зламано зуб. Ми надіслали скаргу до військово-слідчого управління Південного округу (РФ. – Ред.). Результат перевірки нульовий. Слідчі заходи щодо моєї скарги на тортури не проводяться”, – йдеться в тексті заяви Кисельова.

Повідомляється, що Кисельов постраждав від тортур, які до нього застосовували після затримання в Генічеську, а потім і після перевезення до окупованого Сімферополя. Він уже кілька місяців вимагає, щоб його оглянув медпрацівник СІЗО, проте його прохання ігнорують.

Видання “Ґрати” пише, що голодування Кисельова підтримали ув’язнені ще шести камер спецблока ізолятора. У них утримуються затримані на окупованих територіях Півдня України.

Читайте також: Як велика війна погіршила ситуацію з правами людини в окупованому Криму: основні тенденції

Як відомо, Олексія Кисельова катували струмом та били протягом п’яти днів у професійно-технічному училищі №17 Генічеська, де зараз базується підрозділ Росгвардії. Через п’ять діб його перевезли до Сімферополя, у будівлю незаконного формування, що називає себе “управлінням ФСБ республіки Крим”, де продовжили знущання та тортури.

Тільки після цього слідчий ФСБ провів офіційне затримання та відкрив кримінальну справу.

29 липня незаконний “Київський райсуд” Сімферополя заарештував його на два місяці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter