У серпні в Криму відкрили ще п’ять справ за ухилення від служби в російській армії

Дата: 04 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

У серпні російські силовики в Криму відкрили п’ять нових кримінальних справ на кримчан за ухилення від служби в армії РФ.

Про це повідомляють у Кримській правозахисній групі. 

Три з них відкрили в так званому Нахімовському районному суді Севастополя, ще дві – в Совєцкому районному суді. Всього на кінець серпня правозахисники зафіксували 73 кримінальні справи за ухилення від служби в ЗС РФ, які передали на розгляд у підконтрольні Кремлю суди півострова.

“За 67 з них уже винесено вирок, ще шість перебувають на стадії розгляду”, – розповіли в КПГ.

Після окупації, як зазначають правозахисники, до армії РФ призвали близько 18 900 жителів Криму, включно із Севастополем. Цього року військові РФ планували призвати до армії 3400 кримчан. 

Як відомо, минулого року прокуратура АРК спільно з Кримською правозахисною групою, Регіональним центром прав людини та Українською Гельсінською спілкою з прав людини передали до Міжнародного кримінального суду звернення про незаконний примус кримчан до служби в Збройних силах Росії. Лише в жовтні 2018-го в Криму оштрафували 18 осіб через ухилення від служби. За даними Моніторингової місії ООН в Україні, у 2018 році щонайменше 21 чоловіка в окупованому Криму визнали винним в ухиленні від служби в російській армії.

Читайте докладніше: Росія відправляє кримчан воювати в Сирію. Правозахисники направили докази незаконного призову в Гаагу

Київ вимагає від Росії припинити призов до збройних сил жителів окупованого Криму. Прокуратура АРК просить кримчан звертатися за телефоном (044) 569-73-57 або повідомляти про такі факти на електронну адресу: zvern01@ark.gp.gov.ua.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter