У середині травня Росія, імовірно, збирається організувати “референдуми” щодо приєднання до неї “Л/ДНР”

Дата: 27 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У середині травня руками колаборантів у “Л/ДНР” російська влада, імовірно, збирається “провести референдуми” стосовно приєднання до неї окупованих територій. А на тимчасово окупованій Херсонщині – щодо створення так званої “ХНР”. 

Про це повідомило російське видання “Медуза” з посиланням на три власні джерела, близькі до адміністрації президента Росії. 

Ілюстрація: zmina

Джерела, зазначає видання, стверджують, що 14 і 15 травня в самопроголошених терористичних режимах “ЛНР” та “ДНР”, встановлених за підтримки Росії на окремих тимчасово окупованих територіях України, можуть “пройти референдуми” щодо їхнього приєднання до РФ.

Російська влада планує офіційно приєднати квазіутворення в межах, визнаних нею 21 лютого, тобто в “історичних” кордонах Донецької та Луганської областей України. 

У ці ж дати, за інформацією джерел “Медузи”, можуть організувати “референдум” і на Херсонщині, яку частково окупувала Росія. Окупанти планують оголосити “Херсонську народну республіку”. Її надалі також хочуть приєднати до Росії, вважають співрозмовники. 

Водночас джерела видання зазначили, що спочатку “референдуми” планували на кінець квітня, але їх декілька разів переносили через невдачі російської армії на фронті. Співрозмовники зазначають, що дати можуть зрушити ще раз із тієї ж причини.

Джерела видання, близькі до Кремля, наголошують: співробітники адміністрації президента не вважають, що Росії слід приєднувати “депресивні регіони”, однак це особисте бажання “вищого керівництва”, тобто президента Володимира Путіна.

У березні колабораціоніст із Росією, другий ватажок терористичного квазідержавного утворення “ДНР” Денис Пушилін та ватажок терористичного квазідержавного утворення “ЛНР” Леонід Пасічник заявляли, що такі “референдуми” справді плануються, але після закінчення війни. Керівництво Росії інформацію не коментувало. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter