У секторі Газа через ракетний удар загинули двоє українських дітей

Дата: 24 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

У секторі Газа через ракетний удар загинули двоє українських дітей. Братові та сестрі було дев’ять і шість років. Їхня мати вижила.

Про це повідомив керівник відділення посольства України при Палестинській національній адміністрації Максим Тьокін у коментарі “Суспільному”.

Фото: Associated Press / Fatima Shbair

Представник української громади, який зараз перебуває в секторі Газа, також підтвердив “Суспільному” цю інформацію. За його словами, мати загиблих дітей родом з Харкова.

Станом на 23 жовтня запит на евакуацію подали близько 350 українських громадян.

19 жовтня посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук підтвердив смерть українки в секторі Газа. В Ізраїлі на той момент унаслідок нападу ХАМАС загинули 18 громадян України.

Нагадаємо, 7 жовтня близько 6:30 ранку бойовики руху ХАМАС, який контролює сектор Газа, оголосили про початок операції “Потоп Аль-Акса” проти Ізраїлю. Вони здійснили масований ракетний удар по території Ізраїлю і перейшли кордон у секторі Газа, бойовики проникли на територію Ізраїлю в низці різних місць.

Армія Ізраїлю у відповідь оголосила про початок контртерористичної операції “Залізні мечі” в секторі Газа. Станом на вечір 7 жовтня ізраїльські військові відновили контроль над більшістю прикордонних громад із сектором Газа, куди проникли бойовики.

Серед людей, яких під час нападу на Ізраїль полонили бойовики ХАМАС, можуть бути громадяни України. Загальну кількість полонених терористами людей назвати важко, втім у медіа лунають оцінки від сотні осіб і більше. Серед них як дорослі, так і діти, зокрема немовлята.

24 жовтня бойовики ХАМАС звільнили з полону двох літніх жінок. 79-річну Нуріту Купер і 85-річну Йохеведу Ліфшиц передали спочатку під варту ізраїльським військовим, а потім доправили до лікарні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter