Кількість загиблих в Ізраїлі українців зросла до 18 – посол України

Дата: 19 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

В Ізраїлі ідентифікували вже 18 громадян України, які загинули внаслідок ескалації війни між Ізраїлем і палестинським угрупованням ХАМАС.

Про це в ефірі телемарафону повідомив посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

Фото: НВ

Станом на 19 жовтня Міністерство закордонних справ офіційно ідентифікувало 18 загиблих українців.

Корнійчук тим часом підтвердив дані Ізраїлю, що Україна залишається на другому місці після США за кількістю загиблих громадян. За його словами, попередня інформація про 23 загиблих не відповідає дійсності.

За словами українського посла, ситуація в Секторі Гази постійно ускладнюється. Зокрема, в анклаві цієї ночі загинула одна громадянка України. Ще понад 300 українців перебувають у списку на евакуацію.

Станом на 19 жовтня відбулося вже 3 евакуаційні рейси з Ізраїлю. Черговий рейс призначений на сьогодні.

Раніше ZMINA писала, що 14 жовтня з Тель-Авіва до Бухареста вилетів перший евакуаційний рейс з 207 громадянами України, серед яких 63 дитини.

Тоді посольство України в Ізраїлі повідомляло, що першим евакуаційним рейсом авіакомпанії HiSky до Бухареста першочергово вирушили “діти, жінки, люди похилого віку, а також ті громадяни, які вже кілька днів перебували в Бен Гуріоні та не могли вилетіти через масове скасування перевізниками авіарейсів”.

Згодом, 16 листопада, з Ізраїлю до Румунії вилетів другий евакуаційний рейс зі 155 українцями, серед яких 107 жінок та 23 дитини. Українцям надали всю необхідну допомогу з оформленням необхідних процедур та документів для вильоту. Тим часом дипломати продовжують працювати над пошуком усіх можливих варіантів для подальшої евакуації громадян України.

Увечері 16 жовтня з Ізраїлю до Румунії вилетів третій евакуаційний рейс із 74 громадянами України. Разом з тим зростає кількість українців, які хочуть евакуюватись із Сектора Гази. 

Нагадаємо, що серед людей, яких під час нападу на Ізраїль полонили бойовики ХАМАСу, можуть бути громадяни України. Загальну кількість полонених терористами людей назвати важко, втім, у медіа лунають оцінки від сотні осіб і більше. Серед них як дорослі, так і діти, зокрема немовлята.

Терористи ХАМАСу вже погрожували, що почнуть страчувати полонених. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter