З Ізраїлю до Румунії вилетів третій евакуаційний рейс з українцями

Дата: 17 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися
Увечері 16 жовтня з Ізраїлю до Румунії вилетів третій евакуаційний рейс із 74 громадянами України. Разом з тим зростає кількість українців, які хочуть евакуюватись із сектору Газа.
 
Про це повідомили в Посольстві України в Ізраїлі.
 
Евакуаційний рейс з Ізраїлю. Фото: X / Маріуш Блащак

“Продовжується евакуація громадян України з Ізраїлю. Сьогодні, 16 жовтня, о 22:38 за місцевим часом, з аеропорту “Бен-Гуріон” (Тель-Авів) до м. Бухарест (Румунія) відлетів третій евакуаційний рейс із 74 громадянами України”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, більшість евакуйованих – жінки та діти.

У посольстві наголосили, що надали українцям необхідне сприяння та консульську допомогу.

Водночас, за словами українського Омбудсмана Дмитра Лубінця, наразі зростає кількість українців, які планують евакуюватись із сектору Газа. Про це він розповів в ефірі телемарафону.

“Щодо списків – вони зростають, зростає кількість громадян України, які просять про допомогу стосовно евакуації із сектору Газа. Також у списку почали з’являтися чоловіки, які теж є громадянами України, які звертаються по допомогу”, – сказав Лубінець.

Відповідаючи на питання, чи є зв’язок з українцями в секторі Газа, Омбудсман зазначив, що є, і підтвердив, що зі зв’язком дійсно є проблеми: він постійно зникає, переривається.

“Але більш ніж половина всіх українців, які запросили про евакуацію, знають про те, що відбуватиметься евакуація саме через цей пункт перетину, Рафах, і більш як половина вже (перебувають. – Ред.) у безпосередній близькості до цього пункту перетину. Насамперед це ті громадяни, у яких зруйновано житло, і вони інколи просто пішки, з дітьми наближаються до цього пункту перетину”, – зазначив посадовець.

За його словами, усі решта українців знають про те, що як тільки з’явиться інформація про відкриття цього пункту перетину, то терміново треба знаходити можливість фізично туди доїхати, дійти тощо.

Також Лубінець додав, що єгипетська влада запевнила, що евакуація громадян України буде в них у пріоритеті.

Нагадаємо, вранці 16 листопада з Ізраїлю до Румунії вилетів другий евакуаційний рейс зі 155 українцями, серед яких 107 жінок та 23 дитини.

14 жовтня перший евакуаційний рейс з Ізраїлю з 207 громадянами України, серед яких 63 дитини, вилетів із Тель-Авіва до Бухареста.

Раніше ZMINA повідомляла, що станом на 13 жовтня кількість українців, про загибель яких стало відомо після нападу на Ізраїль палестинського радикального ісламістського угруповання ХАМАС, зросла до 12. Ще восьмеро українців вважаються зниклими безвісти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter