Внаслідок атаки ХАМАСу в Ізраїлі загинули 12 українців, ще восьмеро вважаються зниклими безвісти

Дата: 13 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

За останніми даними, кількість українців, про загибель яких стало відомо після нападу на Ізраїль палестинського радикального ісламістського угруповання ХАМАС, зросла до 12. Ще восьмеро українців вважаються зниклими безвісти.

Про це повідомило посольство України в Ізраїлі.

Фото: AP / Adel Hana

Так, у посольстві з посиланням на дані ізраїльської сторони, кажуть, що в Ізраїлі загинули 12 громадян України, а ще восьмеро зникли безвісти. 

Зі свого боку речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко заявив, що українська сторона підтверджує загибель 11 українців.

“МЗС України може підтвердити загибель 11 українців в Ізраїлі. Ще дев’ять громадян вважаються зниклими безвісти”, – зазначив він.

Згідно з останніми даними влади Ізраїлю станом на 13 жовтня в Ізраїлі внаслідок атаки ХАМАСу загинули 18 громадян США, 21 вважається зниклим; загинули 13 громадян Франції, 9 вважаються зниклими; загинули 8 громадян Аргентини, 19 вважаються зниклими.

Нагадаємо, що серед людей, яких під час нападу на Ізраїль полонили бойовики ХАМАСу, можуть бути громадяни України. Загальну кількість полонених терористами людей назвати важко, втім, у медіа лунають оцінки від сотні осіб і більше. Серед них як дорослі, так і діти, зокрема немовлята.

Терористи ХАМАСу вже погрожували, що почнуть страчувати полонених. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter