З Ізраїлю вдалося евакуювати 207 українців

Дата: 15 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися
Перший евакуаційний рейс з Ізраїлю з 207 громадянами України, серед яких 63 дитини, вилетів із Тель-Авіва до Бухареста.
 
Про це повідомив речник Міністерства зовнішніх справ Олег Ніколенко.
 
Пасажири першого евакуаційного рейсу до Бухареста. Фото: посольство України в Ізраїлі

“Наступний рейс планується на завтра, 15 жовтня, до міста Клуж (Румунія). Плануємо вивезти 155 українців”, – написав посадовець.

Посольство України в Ізраїлі повідомило, що першим евакуаційним рейсом авіакомпанії HiSky до Бухареста першочергово вирушили “діти, жінки, люди похилого віку, а також ті громадяни, які вже кілька днів перебували в Бен Гуріоні та не могли вилетіти через масове скасування перевізниками авіарейсів”.

Після прибуття до Бухареста українці отримають допомогу від посольства України в Румунії та румунських партнерів.

Раніше, 14 жовтня, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що евакуації із Сектора Гази потребують понад 240 українців.

Пізніше він заявив, що Міністерство закордонних справ Ізраїлю відкликало дозвіл на евакуацію громадян України та інших іноземців із Сектору Гази за дві години до початку з незрозумілих причин.

“Вчора був дозвіл на евакуацію громадян України. Сьогодні за дві години до цієї евакуації з незрозумілих причин МЗС Ізраїлю повідомило про те, що вони не гарантують безпеку і відкликають цей дозвіл. Уже є офіційна заява від нашого МЗС, наш посол надіслав офіційно ноту протесту”, – сказав він.

Нагадаємо, що інформація про українців, яких під час нападу на Ізраїль могли полонити бойовики ХАМАСу, не підтвердилася.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter