ХАМАС звільнив з полону ще двох літніх заручниць

Дата: 24 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Бойовики ХАМАС звільнили з полону двох літніх жінок. 79-річну Нуріту Купер і 85-річну Йохеведу Ліфшиц передали спочатку під варту ізраїльським військовим, а потім доправили до лікарні.

Про це повідомило видання The Times of Israel.

Обох жінок викрали в кібуці Нір Оз під час нападу на Ізраїль 7 жовтня. Їхні чоловіки залишаються в заручниках у секторі Газа.

За твердженням бойовиків, жінок звільнили за посередництва Єгипту та Катару з причин гуманітарного характеру, угруповання нічого не вимагало за їхнє звільнення.

Президент США Джо Байден заявив, що будь-які дискусії про припинення вогню в секторі Газа можливі лише тоді, коли ХАМАС звільнить усіх заручників, захоплених в Ізраїлі. Зараз відомо про 220 бранців.

Раніше ізраїльський телеканал i24news повідомив, що представники Червоного Хреста за посередництва Катару досягли домовленості про звільнення з полону в секторі Газа близько 50 заручників з подвійним громадянством. Як передбачалося, співробітники гуманітарної організації виїдуть увечері 23 жовтня до міста Хан-Юніс на півдні Гази, де зустрінуть заручників.

Нагадаємо, 21 жовтня терористичне угрупування ХАМАС звільнило двох громадянок Сполучених Штатів – Джудіт і Наталі Раананматір та доньку.

Фото обкладинки: скриншот з відео

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter