Бойовики ХАМАСу звільнили двох громадянок США, яких тримали в заручниках

Дата: 21 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Терористичне угрупування ХАМАС звільнило двох громадянок Сполучених Штатів – матір та її доньку.

Про це пишуть The Times of Israel та CNN.

Джерело: AP

“Джудіт і Наталі Раанан повернулися в Ізраїль після того, як були звільнені терористами ХАМАС, які тримали їх в заручниках після нападу 7 жовтня, говориться в заяві канцелярії  прем’єр-міністра Биньямина Нетаньяху”, – пише The Times of Israel.

Як повідомляє видання, ізраїльські військові зустріли жінок на кордоні з Газою. Планувалося, що вони доставлять їх на найближчу сусідню військову базу, де ті возз’єднаються зі своїми родичами.

Звільнені американки – мати і її 17-річна дочка – родом з Чикаго. Як розповідають члени їх сім’ї, коли жінок схопили, вони відвідували родичів в Нахаль Оз, фермерській общині на півдні Ізраїлю.

Речник ХАМАСу Абу Обайда, якого цитує CNN, повідомив, що вони хочуть “довести американському народу та світу, що заяви Байдена та його фашистської адміністрації є хибними та безпідставними“.

У ХАМАС також пояснили, що звільнили заручниць із “гуманітарних міркувань” та у відповідь “на зусилля Катару” як посередника в переговорах.

Президент США підтвердив звільнення двох американок після тяжких 14 днів полону, додавши, він задоволений тим, що мати та донька незабаром возз’єднаються зі своєю родиною.

Ми з Джилл (Байден – ред.) тримаємо в серці всі родини зниклих безвісти американців. І, як я сказав тим сім’ям, коли розмовляв з ними минулого тижня (9-15 жовтня – ред.), ми не зупинимося, доки не повернемо їхніх близьких додому“, – сказав Байден.

Уряд США не повідомляв скільки американців, перебувають у заручниках терористичного угрупування.

Як зазначає CNN, посадовці США впродовж кількох днів наголошували, наскільки складним є процес збору розвідданих про американських заручників.

Нагадаємо, представник Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) Даніель Хагарі заявив, що військові повідомили сім’ям 199 заручників про те, що їхні близькі утримуються в секторі Газа. Зокрема, серед заручників, яких бойовики ХАМАС вивезли туди, багато літніх людей, жінок і дітей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter