Сім’ям 199 заручників повідомили, що бойовики ХАМАС тримають їх у секторі Газа – ЦАХАЛ

Дата: 16 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Представник Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) Даніель Хагарі заявив, що військові повідомили сім’ям 199 заручників про те, що їхні близькі утримуються в секторі Газа. Зокрема, серед заручників, яких бойовики ХАМАС вивезли туди, багато літніх людей, жінок і дітей.

Про це повідомляє The Times Of Israel.

Члени сімей ізраїльських заручників дивляться на їхні зображення на стіні під час мітингу в центрі Тель-Авіва. Фото: AFP

За словами Хагарі, ізраїльські військові мають деяку інформацію про місце перебування заручників, яких утримує ХАМАС у секторі Газа.

“Ми докладаємо зусиль, щоб спробувати зрозуміти, де перебувають заручники в Газі, і ми маємо таку інформацію”, – сказав Хагарі у відповідь на запитання журналістів на пресконференції.

Він також додав, що ЦАХАЛ поки не атакуватиме Газу, бо це поставить під загрозу ізраїльський народ.

Раніше ZMINA писала, що, за даними Організації Об’єднаних Націй, понад 423 тисячі мешканців сектору Газа залишили свої домівки ще до того, як ЦАХАЛ опівночі 13 жовтня наказала цивільним жителям Гази евакуюватися впродовж доби.

Нагадаємо, що вранці 7 жовтня терористична організація ХАМАС завдала масованого ракетного удару по центральних та південних районах Ізраїлю. Ракетна атака терористів тривала весь день. На ізраїльську територію також зайшли мобільні групи бойовиків, які захопили військову базу і взяли під свій контроль декілька міст.

Цього ж дня Ізраїль зазнав ракетного удару з кількох місць у Газі. Лідер військового крила ХАМАС заявив, що угруповання розпочало нову операцію проти Ізраїлю. Ізраїльська армія після масованого ракетного обстрілу з боку палестинського анклаву вдарила по території сектору Газа.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter