У Росії заблокували сайти видавництва Freedom Letters та проєкту BAbook, бо ті видавали “небажані книги”

Дата: 01 Липня 2024
A+ A- Підписатися

“Роскомнагляд” заблокував у Росії сайти видавництва Freedom Letters і проєкту BAbook, який заснував письменник Борис Акунін. На цих сайтах містяться видання, які вважаються “небажаними для продажу в Росії”.

Про це повідомляє російська служба “Радіо Свобода”.

Фото: InfoResist / 24 канал

Сам Борис Акунін (Григорій Чхартішвілі) зазначив, що блокування сайтів сталося через продаж роману російського письменника Володимира Сорокіна “Спадщина”, який видало Freedom Letters, а реалізовував проєкт BAbook. За кілька днів до блокування, “Роскомнагляд” вимагав видалити книгу, але магазин відмовився це зробити.

Роман Сорокіна спричинив хвилю анонімних скарг до Слідчого комітету РФ через опис насильства і нібито “ЛГБТ-пропаганду”.

Борис Акунін порадив користуватися VPN, щоб мати доступ до заблокованих сайтів.

Раніше російський інтернет-магазин “Мегамаркет” вилучив з продажу понад 250 книжок, які підпадають під дію закону про заборону “пропаганди ЛГБТ”.

До переліку “заборонених” книжок увійшли твори авторів світових бестселерів Стівена Кінга, Харукі Муракамі, Марселя Пруста, Оскара Вайльда, Стефана Цвейга та інших письменників. Крім того, у списку заборонених опинився роман “Неточка Незванова” російського письменника Федора Достоєвського.

Нагадаємо, що з минулого року в Росії збільшилася кількість випадків, коли росіяни скаржаться до правоохоронних органів на так звану “пропаганду ЛГБТ” через зображення веселки, тому держдума РФ попросила Роскомнагляд офіційно визнати, що веселка не повʼязана з ЛГБТ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter