У Росії студента не взяли до музичного ансамблю, бо він гей

Дата: 15 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

У російському місті Санкт-Петербурзі студента одного з вишів не взяли до фольклорного ансамблю через сексуальну орієнтацію, а правоохоронці за заявою невідомої жінки почали перевірку сторінок хлопця в соцмережах на предмет пропаганди гомосексуальності. 

Про це Максим Дрожин повідомив на сторінці в соцмережі “ВКонтакті”. 

Максим Дрожин. Фото: сторінка хлопця у вконтакті

Дрожин є студентом Петербурзького держуніверситету та досліджує вплив змін довкілля нечисленних народів та соціально-культурної ситуації на розвиток етносу. Хлопець також захоплюється музикою і раніше отримав освіту за спеціальністю народно-хорового співу. 

У вересні він вирішив стати членом фольклорного ансамблю свого вишу, познайомився з його керівницею Катериною Головкіною, однак невдовзі та надіслала йому повідомлення такого змісту: 

“Максиме, добрий день. Так сталося, що мені стало відомо про вашу сторінку у фейсбуці. Сподіваюся, що мені більше не доведеться дізнатися про такі речі, про які писати та говорити для мене та хлопців неможливо. Прошу вас більше до нас не приходити та з хлопцями не спілкуватися. Дуже сподіваюся, що Господь вас зрозуміє. Подумайте, як жив народ, пісні якого ви вивчали. Мій телефон прошу видалити”.

Дрожин не приховує гомосексуальності та розповідає про власний досвід у соцмережах, зокрема, про секс, розрив відносин з колишнім хлопцем та реакцію оточення на ЛГБТ-людей. Також він публікує знімки в жіночих образах. Повідомлення від керівниці ансамблю, як зізнався студент, дуже сильно його засмутило: 

“Мене видалили з чатів ансамблю. Усі, з ким там познайомився, видалилися з друзів… Усі мої викладачі раніше це (сторінку в соцмережах. – Ред.) бачили, і їх це не цікавило. А геї завжди були в Росії. І в стародавній Русі, і в Російській імперії. Мабуть, не всі знають”

Хлопець не соромиться розповідати про життєвий досвід у соцмережах, зокрема про секс, реакцію оточення на ЛГБТ-людей, а також публікує знімки в жіночих образах. Фото: сторінка Дрожина у фейсбуку

На захист Дрожина виступили понад півтори тисячі студентів, які підписали відкритий лист, де нагадали, що відмова в прийнятті до ансамблю явно порушує Конституцію РФ. 

Попри це нещодавно хлопець дізнався, що ним зацікавилися силовики: 8 листопада йому зателефонував невідомий, який назвався поліцейським і попросив повернутися до гуртожитку, щоб дати пояснення. Дрожин відмовився зустрічатися, однак пізніше прийшов до відділку, де йому зачитали заяву від невідомої жінки,  Жиліної Н. М., яка вимагає визнати його “ЛГБТ-пропагандистом, іноземним агентом та екстремістом” і відкрити адміністративну справу за “гей-пропаганду”. 

Карати за так звану “пропаганду гомосексуалізму серед неповнолітніх” у Росії почали із 2013 року, однак випадки гомофобії, зокрема й убивства, російські силовики зазвичай залишають поза увагою або реагують на них неохоче. Деякі ЛГБТ-росіяни змушені покидати батьківщину через побиття та цькування. 

Нагадаємо, що досі у своїй країні ЛГБТ-українці стикаються з дискримінацією в повсякденному житті та стають жертвами злочинів на ґрунті ненависті. Минулого року правозахисники зафіксували майже дві сотні випадків нападів, дискримінації та інших порушень, а у рейтингу політико-правового захисту прав ЛГБТ Україна за рік на 4% погіршила свій показник. 

Торік у Києві студента побили після погроз через те, що вивісив веселковий прапор на балконі гуртожитку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter