Чоловік, якого побили після інтерв’ю про життя з ВІЛ у Росії, поїхав за кордон через погрози

Дата: 28 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Житель Санкт-Петербурга Ілля Бронський, якого у квітні після інтерв’ю про ВІЛ-статус побили невідомі, був змушений покинути Росію та просити притулку у Швейцарії. Причиною цього стали численні погрози та побиття. 

Про це він повідомив у власному інстаграмі. 

Ілля Бронський після побиття. Фото: особиста сторінка чоловіка у твіттері

У березні видання TJournal опублікувало текст про людей, які в Росії живуть з позитивним ВІЛ-статусом та стикаються з дискримінацією. Одним із героїв тексту став 29-річний Ілля Бронський, який розповів, що отримав свій статус після відвідування стоматолога, та про те, що довгий час живе зі своїм партнером. 

Уже через декілька днів він почав отримувати погрози, а згодом його зі словами “cнідозний п*дор” побили прямо в підземному переході. 

“Після нападу новина з’явилася в ЗМІ, вийшов ефект снігової кулі. Одні видання передруковували інші, в результаті за дві доби піднявся такий галас, що я відчув себе під прожектором. Це привернуло ще більше негативу. Тому наступного дня я закрив приватні повідомлення в усіх соціальних мережах. Була пряма загроза, напад і обіцянки продовжити це. Надходили погрози й моїм близьким людям”,розповідає Бронський журналістам. 

Бронський разом зі своїм партнером. Фото: DW

Наразі чоловік разом зі своїм партнером перебуває в Цюриху в таборі тимчасового розміщення біженців. Про притулок вони попросили прямо на кордоні. 

“Я в кімнаті зі своїм партнером. Кімната розрахована на шістьох, але живемо ми в ній удвох. Тут такий порядок, що в одну кімнату можуть заселяти тільки вихідців з однієї країни, а з Росії більше нікого немає. Сам табір – гуртожиток у будівлі прямокутного типу із закритим внутрішнім двором. За умовами схоже на добрий європейський хостел. Усі співробітники й охоронці ввічливо і делікатно з тобою спілкуються, дуже добре організовано внутрішню безпеку, в будь-який момент можеш залишити центр і піти гуляти”, – розповідає про умови в таборі Бронський. 

Нагадаємо, що досі у своїй країні гомосексуальні українці стають жертвами злочинів ненависті через ставлення оточення до їхньої орієнтації, однак правоохоронці не одразу бачать мотив упередження в таких випадках, навіть коли зловмисники не приховують цього. 

Раніше ZMINA докладно розповідала про те, як відбуваються розслідування злочинів ненависті в Україні, а також про те, як працюють із цією ж категорією справ їхні колеги з Німеччини.

Пандемія коронавірусу скоротила кількість нападів на гомосексуалів, однак ситуація досі залишається тривожною.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter