У Росії після п’яти днів голодування шпиталізували журналіста, якого кинули за ґрати через роботу на мітингу

Дата: 11 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Російську владу закликали звільнити журналіста Дмитра Баїрова. Чоловіка відправили на 25 діб під арешт за роботу на опозиційному мітингу, а дні, які він провів у лікарні внаслідок голодування за ґратами, вирішили не зараховувати до покарання. 

Про це повідомили в Комітеті захисту журналістів. 

Дмитро Баїров. Фото: Комітет захисту журналістів

Баїрова затримали 28 січня в столиці Бурятії, місті Улан-Уде. Під час затримання до нього підбігли приблизно п’ять співробітників, повалили його на землю і силою викрутили руки, внаслідок чого блогер отримав вивих лівої руки. Росіянина звинуватили в участі в опозиційній акції 23 січня, однак він стверджує, що вів стрім на свій ютуб-канал, який дивляться 26 тисяч людей, а також працював за завданням газети “Комуніст Бурятії”. 

Блогера судили в день затримання та відправили під арешт на 25 діб. Наступного дня він оголосив голодування на знак протесту та подав апеляцію на рішення суддів, однак її відхилили. 

Через п’ять днів голодного протесту чоловіка шпиталізували з болями в животі, а вже 8 лютого доставили назад відбувати арешт. Водночас судді вирішили не зараховувати дні, які провів у лікарні Баїров, до його строку. 

У Комітеті захисту журналістів російську владу закликали не тільки випустити Баїрова, але й зробити так, щоб журналісти в РФ могли вільно працювати та не боятися переслідувань. 

Нагадаємо, що з кінця січня в Росії відбулася низка масштабних акцій протесту. Люди вийшли на вулицю показати невдоволення ув’язненням опозиційного політика Олексія Навального. Незадовго до цього політика, який повернувся з лікування, ув’язнили та провели над ним суд у стінах поліцейського відділку. 

Акції протестів відбуваються в багатьох містах Росії, а силовики жорстко б’ють протестувальників. Лише на акції 31 січня вони затримали понад 5 тисяч людей по всій країні. Серед потерпілих є чимало журналістів. 

Так, російського журналіста відправили за ґрати на 25 діб за ретвіт жарту про себе. Поліцейські забрали його під час прогулянки з п’ятирічним сином.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter