Душили, били струмом та волочили обличчям по снігу: у неділю в Росії на акціях затримали понад 5 тисяч людей

Дата: 01 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

У Росії під час масових акцій протесту 31 січня силовики затримали рекордну кількість учасників – 5135 осіб. 

Про це повідомляє “ОВД-Инфо”.

У Владивостоці силовики загнали людей на лід Амурської затоки

Ще до початку акцій силовики почали ходити до опозиційних активістів та журналістів з повідомленнями про недопущення участі в несанкціонованих мітингах.

Загалом акції пройшли в десятках міст Росії, однак найжорсткіші затримання відбувались у Санкт-Петербурзі, де в автозаках опинилися навіть журналісти, які мали спеціальні жилети, та відомі діячі російської культури. Деяких затриманих у місті вантажили до машини вже в непритомному стані, до одних застосовували електрошокери, а інших – душили

У Владивостоці силовики, розганяючи акцію, відтіснили мітингувальників на лід Амурської затоки, а в Красноярську омонівців на площі, де мала відбутись акція, зібралось у декілька разів більше, ніж протестувальників. У Москві силовики жорстко поводилися з мирними протестувальниками та, зокрема, волочили затриманих обличчям по брудному снігу і використовували електрошокери. 

Фото: Meduza

У Челябінську силовики били навіть літніх протестувальників, а одному із затриманих хлопців правоохоронець став коліном на шию та почав душити. Водночас на крики “Я не можу дихати, хлопці!” жоден із силовиків не реагував. 

Нагадаємо, що масштабні акції протесту в Росії розпочалися 23 січня. Люди вийшли на вулицю розлючені затриманням та судом прямо у відділку поліції, який провели над опозиційним політиком Олексієм Навальним. Уперше за довгі роки мітинги в країні відбулись у регіонах, які зазвичай не підтримують опозиційних настроїв. 

Унаслідок затримань на акціях 23 січня у відділках опинилися понад 3 тисячі людей. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter