У неділю в Санкт-Петербурзі затримали близько 40 людей за участь в акції, якої не було

Дата: 25 Січня 2021
A+ A- Підписатися

У неділю, 24 січня, у Санкт-Петербурзі силовики затримали близько 40 людей за участь у несанкціонованій акції протесту, якої цього дня в місті не було.

Про це повідомляє “Дождь”.

Фото: ТАСС

23 січня по всій Росії пройшли масові акції протесту. Росіяни вийшли на вулиці своїх міст із вимогою відпустити з ув’язнення опозиціонера Олексія Навального, якого влада незаконно затримала після прильоту з Німеччини та судила прямо у відділку поліції. Всього за один день російські силовики затримали на вулицях більш ніж 3 тисячі людей, з яких понад тисячу в Москві та понад 400 в Петербурзі. Серед затриманих були журналісти та неповнолітні.

24 січня силовики, як повідомляють журналісти “Дождя”, ходили центром Петербурга та вихоплювали з натовпу перехожих, відводили до пасажирського автобуса, на якому везли до найближчого відділку поліції. Там затриманим видавали протоколи про участь у несанкціонованій акції, в якій, за версією силовиків, узяли участь більш ніж 300 осіб. Усім схопленим на вулиці людям інкримінували порушення санітарних обмежень, які діють у місті через пандемію коронавірусу. 

Цікаво, що 24 січня в місті не відбувалося жодних акцій протесту опозиції. Деталі затримань людей через акцію, якої не було, намагалися також дізнатися журналісти видання “Фонтанка”, однак коли силовики почули назву медіа, то одразу повісили слухавку.

“Фонтанко”, до побачення”, – сказав співробітник поліції.

Не відповіли силовики й на офіційні запити журналістів. 

Нагадаємо, що уже в ув’язненні Олексій Навальний, відомий своїми розслідуваннями корупції серед топпосадовців, випустив фільм про будинок Володимира Путіна, який зводять на березі Чорного моря за державний кошт. Ймовірна вартість робіт уже перевалила за 100 мільярдів рублів.

Фотографія обкладинки: Известия

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter