Російського журналіста відправили за ґрати на 25 діб за ретвіт жарту про себе

Дата: 04 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Тверський районний суд Москви відправив на 25 діб під арешт головного редактора видання “Медіазона” Сергія Смирнова. Приводом для цього стала публікація у твітері журналіста з жартом про нього. 

Про це повідомляє “Медіазона”. 

Сергій Смирнов працює головним редактором видання “Медіазона”, яке започаткували у вересні 2014 року активістки гурту Pussy Riot Марія Альохіна та Надія Толоконнікова. Медіа висвітлює теми поліцейського свавілля, а також судових процесів, зокрема й щодо українських політв’язнів. 

20 січня, за декілька днів до першої масштабної акції проти ув’язнення опозиціонера Олексія Навального, на сторінці Смирнова у твіттері з’явилася публікація з жартівливим підписом про схожість журналіста на лідера одного з російських гуртів. У дописі, який Смирнов перепостив на сторінку, містився логотип “Штабу Навального” та дата “23 січня”. 

За тиждень силовики прийшли з обшуком до квартири матері журналіста і вилучили жорсткий диск та декілька книг. Уже 30 січня Смирнова затримали в Москві. Поліцейські забрали його під час прогулянки з п’ятирічним сином. Після розголосу та підтримки колег з декількох десятків видань чоловіка відпустили з-під арешту під зобов’язання. 

Російські судді визнали Смирнова винним у повторному порушенні правил публічних заходів. Адвокат Федор Сирош уже заявив, що подаватиме апеляцію. 

Нагадаємо, що з 23 січня в Росії відбуваються масові акції протесту, які спричинило ув’язнення опозиціонера Олексія Навального. Незадовго до цього політика, який повернувся з лікування, ув’язнили в СІЗО та провели над ним суд у стінах поліцейського відділку. 

Акції протестів відбуваються в багатьох містах Росії, а силовики жорстко б’ють протестувальників. 31 січня вони затримали понад 5 тисяч людей по всій країні. 

Усього майже за тиждень в окупованому Севастополі російські суди покарали щонайменше 13 кримчан за мітинги на підтримку Навального.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter