У Росії до колонії відправили добровольця, який воював на боці України з 2015-го та потрапив у полон торік

Дата: 28 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Ленінський районний суд російського міста Курська засудив росіянина Євгена Казанцева до 12 років колонії суворого режиму в справі про причетність до “Правого сектору”. Чоловіка полонили на Чернігівщині в березні минулого року, коли він виконував бойове завдання. 

ZMINA розповідає, що відомо. 

Скриншот відео

Євген Казанцев, судячи з відкритих даних, які вдалося знайти про нього в мережі, народився в 1987 році. Чоловік родом із Санкт-Петербурга, втім у 2015-му переїхав до України, де вступив як доброволець до лав “Правого сектору” та воював на сході. Він має позивний Сєвєр. 

Полонили Казанцева в березні 2022-го, ймовірно також як добровольця. Підтвердження цьому можна знайти в матеріалі місцевого видання “Чернігівщина”, в якому боєць Максим Метла розповідає деталі тих подій. 

“Восьмого березня Сєвєр із хлопцями пішли прикривати групу мінерів в напрямку Шестовиці, де потрапили в засідку. Група відкотилась, а Сєвєр залишився прикривати відхід і потрапив у полон. Через бригаду ми намагалися вирішити це питання, Сєвєра подавали в списки на обмін, але він і досі перебуває в полоні. Для Росії росіяни, які воюють на боці України, – це зрадники, і поміняти їх не так просто”,цитували його журналісти. 

У Росії про Казанцева повідомили майже одразу після взяття в полон. Пропагандисти називали його “відомим нацистом”, а також підкреслювали в повідомленнях, що він зізнався, нібито вступив до лав “Правого сектору” через гроші, а не з ідеологічних причин. Утім, уже силовики під час суду казали протилежне. 

Казанцев відмовився визнати провину.  

Нагадаємо, що нещодавно в Росії силовики затримали партнерку росіянина, який воює на боці України. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter