У Рівному спалили автівку журналіста Влада Ісаєва

Дата: 15 Червня 2023
A+ A- Підписатися

У Рівному невідомі спалили автомобіль журналіста Влада Ісаєва, він пов’язав це зі своєю професійною діяльністю.

Це сталося в ніч з 14-го на 15 червня, повідомив медійник у своєму фейсбуку.

Джерело: фейсбук-сторінка Влада Ісаєва

Він наголосив на тому, що все свідоме життя працює в критичній журналістиці, тому його єдина версія підпалу — професійна діяльність. 

У коментарі Інституту масової інформації (ІМІ) медійник зазначив, що є редактором інформаційного агентства “Західний аргумент”. Сайту в агенції вже немає, останнє повідомлення на фейсбук-сторінці оприлюднено 2021 року.

Раніше Ісаєв був журналістом газети “Рівне вечірнє” й редактором сайту “Пресцентр”.

Ісаєв подав заяву до поліції і надав свідчення правоохоронцям. За словами журналіста в коментарі ІМІ, він не знає, з якими матеріалами може бути пов’язаний підпал. Детально коментувати події чи висувати версії чоловік відмовився, поки працює поліція.

У пресслужбі поліції Рівненщини повідомили, що інформація про підпал легкового автомобіля надійшла 15 червня о 3:45. Відомості про злочин внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України — “Умисне знищення або пошкодження, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки”. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до десяти років.

Правоохоронці розглядають різні версії злочину, одна з яких — журналістська діяльність.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що з 24 лютого 2022 року російські окупанти скоїли в Україні 514 злочинів проти журналістів та медіа (станом на 25 травня 2023 року). Лише впродовж квітня й травня поточного року на фронті загинули семеро українських медійників.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter