У межах чергового обміну полоненими Україна повернула 130 військових, серед яких чотири жінки 

Дата: 07 Березня 2023
A+ A- Підписатися

7 березня, у вівторок, відбувся черговий великий обмін полоненими між Україною та Росією. Додому повернулися 126 захисників та чотири захисниці. Це військові зі Збройних сил України, нацгвардійці, прикордонники та працівники Державної спеціальної служби транспорту. 

Про це повідомив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

Фото: Андрій Єрмак

Серед військових, що повернулися до України, 87 захисників Маріуполя, 71 з яких – з “Азовсталі”.

“Також повертаємо взятих у полон у районі Бахмута та Соледара – загалом 35 людей з Донецького напрямку. Більшість із людей, яких ми повертаємо сьогодні, мають важкі поранення. Як каже президент Володимир Зеленський, держава повинна подбати про кожного з них. Кожен з наших героїв має відчувати, що держава піклується про нього”, – додав Єрмак.

Над обміном також працювала команда Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Нагадаємо, що під час попереднього обміну, 16 лютого, додому з російського полону повернули сотню військових та заступника міського голови Енергодара Івана Самойдюка, який був у неволі з кінця березня минулого року. 

Серед звільнених – 46 членів ВМС, 29 прикордонників, 12 нацгвардійців, восьмеро військових ЗСУ та п’ятеро тероборонівців.

Тим часом у межах цього обміну українська сторона віддала Росії священника-колаборанта з УПЦ МП. Це допомогло повернути українських захисників з ворожого полону. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter