Щоб повернути з полону українських бійців, Росії віддали колаборанта з УПЦ МП – ГУР

Дата: 17 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

У четвер, 16 лютого, українська сторона віддала Росії священника-колаборанта з УПЦ МП. Це допомогло повернути українських захисників із ворожого полону. 

Про це в ефірі телемарафону повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов.

Микола Зірка. Фото: Zaxid.Net

“Обмін насправді цікавий. Вчора для того, щоб повернути наших хлопців, на запит тієї сторони і за власною згодою був переданий один колаборант – так званий служитель Московського патріархату, який сприяв окупантам, зливав різноманітну інформацію, допомагав проводити псевдовибори”, – розповів він.

Водночас видання “Українська правда”, з посиланням на власні джерела, пише, що йдеться про настоятеля Свято-Казанської парафії Горлівської єпархії УПЦ МП у селищі Ярова Лиманської громади Донецької області Миколу Зірку.

Відомо, що напередодні його засудили до семи років увʼязнення. Під час тимчасової окупації району він публічно виправдовував збройну агресію РФ і закликав місцевих жителів підтримати загарбників.

Нагадаємо, що вчора додому з російського полону повернули сотню військових та заступника міського голови Енергодара Івана Самойдюка, який був у неволі з кінця березня минулого року. 

Серед звільнених бійців – нацгвардійці, прикордонники та військові ЗСУ. 94 з них – оборонці Маріуполя, включно з 63 воїнами з “Азовсталі”. Багато з українських захисників отримали поранення різної тяжкості.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter