У прифронтовій Авдіївці досі залишається понад 1200 цивільних – Барабаш

Дата: 16 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

В Авдіївці, яка постійно потерпає від обстрілів російської армії, наразі ще лишається 1230 людей. Кількість охочих виїхати з міста скоротилася.

Про це в ефірі телемарафону розповів очільник Авдіївської МВА Віталій Барабаш.

Джерело: Andre Luis Alves / Anadolu Agency / ABACAPRESS / ddp images / Vida Press

Станом на ранок сьогодні в місті залишається 1230 людей. Звичайно, це багато. Останнім часом бачимо зменшення бажаючих виїжджати. У середньому в день зараз зголошуються виїжджати 3-6 людей. За період загострення на нашому напрямку виїхало понад 350 людей“, – зазначив Барабаш.

За його даними, мешканці Авдіївки живуть у підвалах багатоповерхових та приватних будинків, іноді у своїх квартирах.

Ворог проводить багато активностей на нашому напрямку. Це десятки атак протягом доби, але наші хлопці не дають їм десь закріпитися. Якщо їм навіть вдається десь трохи просунутися, то одразу відпрацьовує артилерія, міномети та реактивна артилерія. Тобто жодного якогось серйозно закріплення у ворога немає. Смуга оборони навколо нашого міста тримається“, – додав очільник Авдіївської МВА.

Барабаш також зазначив, що у боях за місто ворог використовує багато так званих “м’ясних штурмів”. До них долучають мобілізованих та групи “Шторм-V” і “Шторм-Z”, які перед тим проходять вишкіл.

Для евакуації з міста можна звернутися на гарячі лінії груп “Білий янгол” на напрямках:

  • Авдіївський – 066-56-19-102;
  • Бахмутський – 066-56-15-102;
  • Великоновосілківський – 066-56-11-102;
  • Лиманський – 066-56-16-102;
  • Мар’їнський – 066-56-10-102.

Нагадаємо, 9 грудня останніх дванадцятьох цивільних, які перебували в укритті Авдіївського коксохімічного заводу, вивезли до міста Покровськ. Серед евакуйованих 9 чоловіків і 3 жінки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter