У Полтаві біля Меморіалу солдатської слави невідомий ударив редакторку видання “Коло” по обличчю

Дата: 10 Травня 2023
A+ A- Підписатися

У Полтаві 9 травня невідомий чоловік штовхав та вдарив по обличчю журналістку, головну редакторку видання “Коло” Тетяну Цирульник. 

Про це повідомила редакторка інтернет-видання “Коло” Тетяна Цирульник.

Фото: “Полтавщина”

Інцидент трапився біля Меморіалу солдатської слави під час покладання квітів. За словами журналістки, вона щороку разом з іншими журналістами 9 травня приходить сюди, щоб написати матеріал для сайту. 

“Я пішла туди сфотографувати “вічний вогонь” та подивитися, чи будуть провокації. Коли я прийшла, то побачила одного літнього чоловіка з портретом, як він сказав, свого родича. Інший чоловік знімав це все на відео. Був ще один чоловік з фотоапаратом. Я також почала знімати”, – каже журналістка.

Спершу медійниця підійшла до літнього чоловіка з портретом, у якого запитала, чи він розуміє, що це російські наративи. Водночас інший чоловік з відеокамерою назвав редакторку “бендерівкою”, а нападник почав її ображати.

“В якийсь момент я зрозуміла, що мене хтось тягне. Дуже здивувалася, бо я з ним не говорила в той момент. Один з цих літніх чоловіків схопив мене і почав штовхати в клумбу. Я так здивувалася, що навіть не могла чинити опір. Він доштовхав мене до клумби, штовхнув у спину. Тільки-но вийшла з клумби, він сказав мені: “Зараз отримаєш”. У цей момент отримала удар”, – каже журналістка. 

Цирульник викликала на місце поліцію та подала заяву до правоохоронців. Поліція, за словами журналістки, з’явилася швидко, втім нападник обзавівся імпровізованою групою підтримки, яка вигукувала, що Цирульник ніхто не бив. 

Журналістка каже, що під час очікування наслухалась образ: “І що посвідчення в мене маленьке журналістське, і що я без року тиждень журналістка – це все може бути на нагрудних камерах поліцейських. Я просто стояла біля поліцейських і казала, що я біля вас стоятиму, бо боюсь”.

За фактом нападу поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 345-1 Кримінального кодексу України (“Погроза або насильство щодо журналіста”).

Нагадаємо, що кримінальне провадження, відкрите за заявою журналістки видання “Полтавська хвиля” Анастасії Мацько, перекваліфікували зі статті “Перешкоджання журналістській діяльності” на “Погроза або насильство щодо журналіста”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що закарпатська журналістка-розслідувачка Олена Мудра заявила про наклепницьку кампанію, розпочату в інтернеті через її професійну діяльність. “Репортери без кордонів” (RSF) закликали українську владу якнайшвидше розслідувати ці факти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter