У Польщі запрацював освітній хаб, у якому зможуть безкоштовно навчатись українські біженці

Дата: 25 Липня 2022
A+ A- Підписатися

25 липня 2022 року відбулося відкриття Українського освітнього хабу в Польщі, у місті Варшаві. 

Про це повідомляє Міністерство освіти і науки України.

Ілюстративне зображення. Фото: Андрій Лозовий

“Основна місія мережі таких хабів за кордоном – надати можливість українським дітям продовжити навчання за українською державною програмою з нового навчального року. Крім того, опанувати актуальні IT-професії та найзатребуваніші навички на ринку праці в умовах війни зможуть громадяни України, які тимчасово виїхали за кордон”, – зауважив Сергій Шкарлет.

На українців в освітньому хабі Польщі чекають такі безоплатні можливості, як навчання в українській школі, опанування IT-професій і гнучких навичок (soft skills), навчання українській, польській і англійській мовам, профорієнтація за допомогою штучного інтелекту, сприяння в працевлаштуванні, екскурсії тощо.

Головна концепція Українського освітнього хабу – підтримка навчання впродовж життя, що є важливою складовою становлення конкурентоспроможного фахівця на ринку праці.

“На базі Українського освітнього хабу в Польщі ми будемо проводити навчання також і для інших країн, де масово перебувають українці: Румунія, Словаччина, Угорщина, Німеччина, Чехія, Болгарія, Литва, Латвія, Естонія, Туреччина, США, Канада та Велика Британія”, – зазначила координаторка мережі Українських освітніх хабів, виконавча директорка Асоціації інноваційної та цифрової освіти Марія Богуслав.

Ініціаторами створення мережі Українських освітніх хабів є Міністерство освіти і науки України, Інститут модернізації змісту освіти, а також Асоціація інноваційної та цифрової освіти.

Раніше Міністерство освіти і науки повідомляло про відкриття освітнього хабу у Швейцарії. Там також проводяться такі освітні та творчі заняття, як коучинг із пошуку роботи та працевлаштування, групові заходи з “м’якої підтримки” психічного здоров’я, базова французька мова, заняття для дітей тощо. Основний фокус заходів спрямований на допомогу жінкам та дітям.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter