У Пакистані на жінку напали через те, що вона відмовилася відкликати свою заяву на розлучення з чоловіком

Дата: 06 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

У Пакистані чоловіки напали на свою родичку, яка відмовилася відкликати заяву на розлучення. Один з нападників спробував відрубати їй ноги сокирою.

Про це повідомляє The Guardian. 

Собія Батул Шах. Фото: The Guardian

Так, 22-річна Собія Батул Шах розповіла журналістам, що шестеро чоловіків, включно з її батьком Саєдом Мустафою Шахом, дядьком і двоюрідними братами, увірвалися в дім і напали на неї, коли сімʼя спала. Один з них завдав їй щонайменше 15 ударів сокирою за те, що вона відмовилася відкликати заяву на розлучення.

“Я кричала від болю й благала його зупинитися, але він був як одержимий. Я навіть сказала йому, що не подаватиму на розлучення”, – розповіла Собія.

Її мати звернулася до сусідів по допомогу, вважаючи, що Собія померла від втрати крові. Зараз дівчина перебуває в лікарні з обома ногами в гіпсі. 

Заступник начальника поліції в Наушахро-Фероз Абдулла Лакхайр розповів, що після надання негайної медичної допомоги Собію відправили до Навабшаху, де їй перелили 10 пакетів крові.

Батька дівчини затримали, він зізнався в скоєному, стверджуючи, що дочка зганьбила родину. Йому загрожує до 14 років увʼязнення.

Інцидент спричинив обурення серед населення та громадських організацій у Пакистані. Активістка за права жінок Аніс Харун відвідала Собію в лікарні й висловила сумнів, що цей випадок щось змінить у становищі жінок у країні. Вона зазначила, що закони в Пакистані є, але не вистачає “політичної волі” для їхньої реалізації.

Пакистан посідає передостаннє місце серед 146 країн за рівнем гендерної рівності, випереджаючи лише Судан. У рейтингу ООН за індексом гендерної нерівності країна посідає 164-те місце зі 193.

Нагадаємо, минулого року в Італії засудили до довічного увʼязнення подружжя пакистанців, яке вбило свою 18-річну доньку через те, що та не погодилася їхати до Пакистану та виходити заміж за домовленістю.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter