Вбили доньку, яка не пішла на шлюб за домовленістю: в Італії засудили подружжя пакистанців

Дата: 20 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

В Італії засудили до довічного увʼязнення подружжя пакистанців, яке вбило свою 18-річну доньку через те, що та не погодилася їхати до Пакистану та виходити заміж за домовленістю.

Про це повідомляє Reuters. 

Саман Аббас. Фото: Dunya News

Дівчина, на імʼя Саман Аббас, емігрувала зі своєю родиною з Пакистану до італійського фермерського містечка Новеллара 2016 року. Там вона почала зустрічатися з хлопцем пакистанського походження. Згодом батьки дівчини побачили фото, де пара цілується на вулиці в Болоньї, і це викликало їхній гнів.

Італійські слідчі кажуть, що батьки Саман хотіли, щоб та поїхала до Пакистану і вступила в домовлений у 2020 році шлюб, але дівчина відмовилася.

Кілька місяців вона жила під захистом соціальних служб, але згодом повернулася до сімейного будинку в Новелларі. За інформацією прокуратури, її обманом змусили повернутися додому. Після цього Саман зникла. 

На записах з камер відеоспостереження, до яких отримала доступ поліція, видно, що 29 квітня 2021 року члени сім’ї Саман йшли з лопатами, ломом і синім мішком. Наступного дня дівчина вийшла з дому разом з батьками й більше не поверталася.

Фото: Reuters

Через 18 місяців після зникнення поблизу фермерського будинку в Новелларі знайшли тіло Саман. Це сталося в листопаді 2022 року. Про місце поховання дівчини розповів її дядько. Вбиту впізнали завдяки стоматологічній картці.

Судово-медична експертиза показала, що Аббас, ймовірно, унаслідок удушення отримала перелом шиї.

Батька Саман, Шаббара Аббаса, заарештували в Пакистані та екстрадували до Італії, щоб судити за вбивство доньки. Матір, Назію Шахін, засудили заочно, оскільки та переховується в Пакистані. Дядька дівчини, Даніша Хаснайна, за причетність до вбивства засудили до 14 років ув’язнення.

Також італійський союз ісламських громад видав фетву – релігійне рішення, яке забороняє примусові шлюби.

Нагадаємо, що в Пакистані поліція розслідує вбивство 18-річної дівчини, до якого, імовірно, закликала рада сільських старійшин – джирга. Усе через те, що фото дівчини та її подруги з’явилося в соцмережах. До вбивства, ймовірно, причетні родичі молодої жінки за чоловічою лінією. Іншу дівчину, як теж була на світлині, поліції вдалося врятувати. Вона перебуває в безпеці з родиною.

Правоохоронець зазначив, що публічні фото є табуйованими в тому регіоні, де мешкають дівчата.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter